Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da

Erdoğan, toplu açılış töreninde halka hitap etti: (2)- "Şimdi konuşuyorlar, birinci darbe 17/25 atlatılmış, ikinci darbe öyle veya böyle 15 Temmuz atlatılmış, şimdi üçüncü darbe gelecekmiş"- "O akşam o bombaları yağdıranlar zannetmişlerdi ki 'biz güçlüyüz

KONYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi konuşuyorlar, birinci darbe 17/25 atlatılmış, ikinci darbe öyle veya böyle 15 Temmuz atlatılmış, şimdi üçüncü darbe gelecekmiş. O akşam o bombaları yağdıranlar zannetmişlerdi ki 'biz güçlüyüz. F-16'lar güçlü, helikopterlerden yağan bombalar, tanklar, toplar, silahlar güçlü.' Bilmiyorlardı ki yeryüzünde güç, Allah'ın halifesi olan insandadır. Yeter ki o insanlar şehadet makamına yürüsün." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçarslan Şehir Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine değindi, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk milletinin "aziz" olduğunu vurgulayan Erdoğan, "O akşam o bombaları yağdıranlar zannetmişlerdi ki, 'biz güçlüyüz. F-16'lar güçlü, helikopterlerden yağan bombalar, tanklar, toplar, silahlar güçlü.' Bilmiyorlardı ki yeryüzünde güç, Allah'ın halifesi olan insandadır. Yeter ki o insanlar şehadet makamına yürüsün. Bu millet, gerçekten aziz bir millettir. Biz milletimizle iftihar ediyoruz. Gurur duyuyoruz ve sizler uçakları da durdurdunuz, tankları da susturdunuz ve sonunda 15 Temmuz'un galibi, bu aziz millet Türk milleti oldu." ifadesini kullandı.

Durmayacaklarını, yola aynı şekilde devam edeceklerini ve kıyamete dek bu kararlılığı sürdüreceklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi konuşuyorlar, birinci darbe 17/25 atlatılmış, ikinci darbe öyle veya böyle 15 Temmuz atlatılmış, şimdi üçüncü darbe gelecekmiş. Bir tane ukala, kendini bilmez, köşesinden bir şeyler yazıyor. Ne diyor şair? 'Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan.' 15 Temmuz bunun en güzel ifadesi oldu. Birileri farklı şeyler söylediler. Ne dediler; 'Almanya'ya iltica, İtalya'ya iltica etti' ama bilmiyorlar ki biz bu yoldaki terbiyemizi alırken şöyle aldık, 'eğer lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır.'

'Meydanlara' dediğimizde, 'ölümüne' dediğimizde benim aziz milletim meydanlara yürüdü, 81 vilayette yürüdü fakat bu Konya bir başka. Şu anda elektrikler kesiliyor yine meydana, su kesiliyor yine meydana. Komut bekleyin, evelallah biz biliyoruz Konya'nın yüreğinin nasıl olduğunu, biliyoruz ve evelallah, inşallah Selçuklu'nun başkentinden Kılıçarslan'ın miğferinin ve oklarının yer aldığı bu meydandan başka bir şey çıkmaz evelallah. 'Herkes meydana' dendiği zaman er meydanına evelallah yine koşarız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminden bir gün önce, 9 Ağustos 2014'de Konya'ya yaptığı ziyaretinde hep birlikte dua ettiklerini anımsatarak, aradan geçen 2 yılın ardından o duaya ne kadar ihtiyaçlarının olunduğunu pek çok sınamayla gördüklerini bildirdi. Erdoğan, tüm Türkiye'nin yüz milyonlarca mazlumun duası ve desteği ile bugünlere geldiğini çok iyi bildiğinin altını çizdi.

Erdoğan, şunları da söyledi:

"Sadece bizim ülkeyi yürütme sorumluluğu üstlendiğimiz 2002 yılından bu yana Türkiye'nin yaşadığı badireleri şöyle bir gözden geçirelim. Az önce Sayın Davutoğlu da ifade ettiler, 'bismillah' deyip göreve başlamamızın hemen ardından Irak kriziyle başlayan, dönemin cumhurbaşkanının önümüze çıkardığı zorluklarla süren, Danıştay saldırısı gibi provokasyonlarla devam eden hadiselerle mücadele etmek zorunda kaldık. 27 Nisan bildirisinin somutlaştırdığı cumhurbaşkanlığı seçiminin alevlendirdiği darbe tehditleri yakamızı hiç bırakmadı. Dink cinayeti, Zirve Yayınevi katliamı, Anafartalar bombası, Güngören patlaması, Aktütün saldırısı, partimize kapatma davası açılması gibi nice karanlık olaylar arka arkaya geldi.

Davos'u hatırlarsınız değil mi, 'One minute' olayı? Mavi Marmara gemisinin saldırıya uğraması, daha sonra Türk Silahlı Kuvvetlerini, CHP'yi ve MHP'yi dizayn etmeye yönelik oldukları anlaşılan operasyonların hızlanması hadiselerini yaşadık. 7 Şubat MİT krizi ile birlikte artık varlığı iyice hissedilmeye başlayan bir kuşatmayla dışarıdan çok fazla dillendirmesek de ciddi bir mücadele başladı. Açıkçası bir mücadele yürütüyorduk ama bunu açıklayamıyorduk. Karşımızdaki güçleri tam olarak tanımlamakta güçlük çekiyorduk."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :