Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanaat önderleriyle iftarda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanaat önderleriyle iftarda buluştu

Erdoğan: (4)- "Ülkemiz ve bölgemiz kendi tarihine, kendi kültürüne, kendi inancına, kendi topraklarına yabancı başka projelerin ürünü olan bu yapıdan artık tamamen inşallah kurtulacaktır. Bunların bölgede 30-35 yılı bulan müktesebatlarında sadece acı vard

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemiz ve bölgemiz kendi tarihine, kendi kültürüne, kendi inancına, kendi topraklarına yabancı başka projelerin ürünü olan bu yapıdan artık tamamen inşallah kurtulacaktır. Bunların bölgede 30-35 yılı bulan müktesebatlarında sadece acı vardır, kan vardır, gözyaşı vardır. Ne bölge insanı için ne ülke için hayırlı tek bir hizmetleri, tek bir icraatleri yoktur. Ağızlarından ülkenin ve bölge halkının hayrına çıkmış tek bir söz bulamazsınız. Sadece yalan, sadece iftira, sadece istismar, sadece ideolojik saçmalıklardan ibaret bu yapı en büyük zararı bölge halkına verdi, vermeye devam ediyor." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kanaat önderleriyle iftarda bir araya geldi. İftar sonrası konuşan Erdoğan, terör olaylarına vurgu yaptı. Güvenlik güçlerinin operasyonlar sırasında masum insanların zarar görmemesi için kendi hayatları pahasına çok titiz davrandıklarının altını çizen Erdoğan, kanaat önderlerine şöyle seslendi:

"Sizlerden iki konuda özellikle yardım rica ediyorum. Birincisi terör örgütünün ve uzantılarının gerçek yüzünü milletimize ve bölge halkına sürekli anlatmanız gerekir. Sizler sadece kendiniz değilsiniz, sizler binleri temsil ediyorsunuz, sizler on binleri temsil ediyorsunuz. Öyleyse temsilcisi olduğunuz kardeşlerimize bunu anlatmanız gerekir. Ülkemiz ve bölgemiz kendi tarihine, kendi kültürüne, kendi inancına, kendi topraklarına yabancı başka projelerin ürünü olan bu yapıdan artık tamamen inşallah kurtulacaktır. Bunların bölgede 30-35 yılı bulan müktesebatlarında sadece acı vardır, kan vardır, gözyaşı vardır. Ne bölge insanı için ne ülke için hayırlı tek bir hizmetleri, tek bir icraatleri yoktur. Ağızlarından ülkenin ve bölge halkının hayrına çıkmış tek bir söz bulamazsınız. Sadece yalan, sadece iftira, sadece istismar, sadece ideolojik saçmalıklardan ibaret bu yapı en büyük zararı bölge halkına verdi, vermeye devam ediyor."

Lice'de dev bir operasyonun yapıldığını anlatan Erdoğan, "8 bin kişiyle yapılan bu operasyonla bütün o tarlalar, ne tarlaları olduğunu benim anlatmama gerek var mı, oralar temizleniyor. Çünkü terör örgütünün en büyük gelir kaynağı oydu." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka hizmeti Hakk'a hizmet kabul ettiklerini ve bu şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

- "Arabasının arkasında terör örgütüne silah taşıyanlar bu ülkede milletvekili olamaz"

“Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu unutmadık” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kim, hangi yanlışı yaparsa yapsın onunla hukuk sınırları içinde mücadele edilmesi gerekiyor ve bunu yapacağız. Devlet olarak bu istismarların önüne geçmek için gereken yasal düzenlemeleri çıkarmaya başladık. Dokunulmazlıkları kaldırdık. Ne diyordu o terör örgütünün arkasında olduğu parti? 'Getirin dokunulmazlıkları kaldıralım’ peki şimdi niye kaçmaya başladınız? Niye kaçıyorlar? Çünkü bu bir suçluluğun ifadesidir. Arabasının arkasında terör örgütüne silah taşıyanlar bu ülkede milletvekili olamaz. Tabutlarda silah taşıyanlar bu ülkede milletvekili olamaz. Sözde mezarlarda yargı ofisleri kuranlar bu ülkede samimi olamaz. Örgütün emrine girmiş olan siyasetçi görünüşlü elemanları çok yakında yargının önüne çıkacak, hesabı verecekler.”

Belediyelerle ilgili düzenlemeyi de Meclis kapanmadan çıkarmış olacaklarını dile getiren Erdoğan, “Bunun ardından belediyelerin de örgütün birer şubesi gibi çalışmalarının önüne inşallah geçmiş olacağız.” dedi. Diğer hususlarda da benzer tedbirleri alacaklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu gelişmelerin üzerinizdeki baskının ortadan kalkmasını sağlayacağına, görüşlerinizi rahatça ifade etmenize, çalışmalarınızı rahatça sürdürmenize imkan vereceğine inanıyorum. Sizlerden ikinci ricam şudur, bölgede yaşanan olayların gerçek yüzünü yurt dışında irtibatta olduğunuz, yurt dışından gelerek sizinle irtibata geçen ve sizin bizzat irtibata geçeceğiniz kişilere kurum temsilcilerine aktarmanızdır. Biz devlet olarak bunu elbette yapıyoruz ama benzer bilgileri bölge halkının temsilcilerinin vermesi etki derecesini çok çok arttıracaktır. Bu konuda sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum. İnşallah terörün son bulduğu, huzurun, refahın hakim olduğu yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz."

- Katılımcılara formlar dağıtıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılara görüş, düşünce ve taleplerinin yazılacağı formların dağıtıldığını belirterek, bu formlarda ifade edilen hususların takip edileceğini ifade etti.

İftarda bulunan bakan ve bürokratlarla ilgili konuların hemen kendilerine iletileceğine işaret eden Erdoğan, diğer konuların ise muhataplarına en kısa sürede ulaştırılarak, değerlendirmelerinin sağlanacağını söyledi.

Benzer bir çalışmayı muhtarlarla da yaptıklarını dile getiren Erdoğan, ”Çünkü biz halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğuna inanıyor, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hareket ediyoruz. Şayet herhangi bir yerde bir eksik bir hata varsa onu tespit edip gereğini yerine getirmek boynumuzun, boynumun borcudur. Bundan sonra da ilgili arkadaşlarımıza bildirdiğiniz görüş, düşünce ve taleplerinizin takip edilip, neticeye kavuşturulacağından emin olabilirsiniz. Eğer bu takip sürecinde bir eksiklik, aksaklık ortaya çıkarsa meseleyi bizzat benim özel kalemime iletmenizi rica ediyorum. Gerekirse bizzat kendime ulaşmanızı istiyorum.” diye konuştu.

(Bitti)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :