Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta

Erdoğan topşu açılış töreninde konuştu (3)- "Ey Paralel Yapı, paralel devlet, artık Milli Siyaset Belgesi'ne girdin, kararını aldık. Hükümetimizde aynı şekilde Bakanlar Kurulu'ndan geçirdi. Bu süreç demiştim ya Başbakanken 'İnlerine gireceğiz' hatırlıyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey Paralel Yapı, paralel devlet, artık Milli Siyaset Belgesi'ne girdin, kararını aldık. Hükümetimizde aynı şekilde Bakanlar Kurulu'ndan geçirdi. Bu süreç demiştim ya Başbakanken 'İnlerine gireceğiz' hatırlıyor musunuz? İnlerine girdik ve devam ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müftülük Meydanı'ndaki toplu açılış törenindeki konuşmasında, alandakilere "6-7-8 Ekim vandallarını ve 40 kişiyi öldürenleri" bilip bilmediklerini sordu.

Bu kişilerin, şimdi demokrasiden bahsettiklerini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

 "Terör örgütünü arkasına almış malum parti ve bununla güya demokrasiden bahsediyorlar. Yasin Börü'yü 5'inci kattan atmak suretiyle o genç yavrumuzu şehit edenler bunlar değil mi? Ne anlatıyorsunuz bize, o genç yavrumuzu şehit ettiniz, taşlarla parçalaya parçalaya şehit ettiniz. Anneleri Diyarbakır'da ağlatan bunlar değil miydi? Van'da musluklardan kan akan o pankartları asan, bilboardları süsleyen bunlar değil miydi? Biz bunlara yüklenince kaldırdılar. Onun yerine su akan musluklar koydular. Bunlarda yalan çok, akşam başka, sabah başka."

Erdoğan, 6-7 ekim olaylarında vatandaşların katledilmesine neden olan genel başkanın genel başkanın, pop star edasıyla parlatıldığını belirterek, "Milletin selameti, barışı, huzuru için bir araya gelmeyenler, mesele yeni Türkiye olunca, 2023 hedefleri olunca hemen kol kola giriyorlar" dedi. 

Alandakilere "Siyasette herkes kendisi için oy ister değil mi?" sorusunu yönelten Erdoğan, "Bunlar birbirleri için özellikle de birisi için oy istiyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, siyasi partilerin seçim beyannamelerinin ve seçim vaatlerinin birbirinin aynısı olduğuna dikkati çekerek, sadece rakamlarda anlaşamadıklarını söyledi.

"Bu kadar israfa ne gerek var. Her birinin ayrı genel merkezi, ayrı teşkilatı ayrı, hiç gerek yok, hepsini de birleştirin olsun gitsin" diyen Erdoğan, partilerin asgari ücrette bin 400, bin 500, bin 800 ve 5 bin lira gibi açık artırma yaptıklarını anlattı.

Erdoğan, halkın buna inanmayacağını dile getirerek, "Ben 40 yıllık siyasi hayatımda şunu öğrendim: Millete karşı dürüst olacaksınız, samimi olacaksınız. Kalbinizle diliniz arasına perde koymayacaksınız. Siz meydanlarda, medya da millete illüzyon yaparsanız, millette seçim sandığında size sürprizini yapar" diye konuştu.

Hazreti Mevlana'nın "Güneş gibi ol şefkatte merhamette. Gece gibi ol ayıpları örtmekte. Akarsu gibi ol keremde cömertlikte. Ölü gibi ol öfkede asabiyette. Toprak gibi ol tevazuda mahviyette ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol" sözlerini anımsatan Erdoğan, "İşte biz buyuz. 40 yıldır milletimizle bu şekilde iletişim kurduk, kucaklaştık, yol yürüdük. Allah ömür verdikçe de bu yolda devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- "Benim ilmimde Mısır'ın Cumhurbaşkanı Mursi'dir, Sisi değil"

Alandakilere, "Mısır'da halkının yüzde 52'sinin oyunu almış bir Mursi'ye idam cezası verenleri affedebilir miyiz?" diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Benim ilmimde, Tayyip Erdoğan'ın ilminde, Mısır'ın Cumhurbaşkanı Mursi'dir, Sisi değil. Sisi bir darbecidir" dedi.

 Amerika'da aynı masaya davet edildiği halde gitmediğini hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Oturmadım, oturamazdım, oturduğum takdirde size ihanet etmiş olurdum. Bundan sonra da asla. Ben Esma yavrumuzu şehit eden bu darbecilerle bir arada olamam. Düşünebiliyor musunuz, 27 yaşındaki master öğrencisi kızımızı bile idama mahkum ediyorlar. Ya bu nasıl bir anlayıştır, bu nasıl bir vicdansızlıktır. Şu anda bu problem çözülmedikçe ben orada başta Mursi olmak üzere arkadaşlarının idam edileceğine inanmıyorum ama buna rağmen benim vicdanım sızlıyor, kan beynimize adeta fışkırıyor. Böyle bir şey olamaz. Dünya suskun. Öznesi olmayan açıklamalar yapıyorlar. Niye öznesi olmayan açıklamalar yapıyorsunuz?  Doğruyu söyleyin. Hani demokrattınız, hani Avrupa Birliği'nde idam yoktu? Niye susuyorsunuz, konuşsanıza, konuşmuyorlar."

- "Devlet içinde devlet asla"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da da İstanbul'da da aynı şeyi söylediğini dile getirerek, Rabia işareti yaptı. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tek millet. Bunun içinde ne var, Türk'ü var, Kürt'ü var, Laz'ı var, Arap'ı var, Çerkez'i var, Gürcü'sü var,  Abaza'sı var, Roman'ı var, Boşnak'ı var, ne kadar etnik unsur varsa tek millet. İki, tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız, şehidimizin ta kendisidir. Üç, tek vatan. 780 bin kilometre kareyle tek vatan. Bunu bölmeye çalışanlar avucunu yalar, karşısında bizi bulurlar, şanlı ordumuzu bulurlar, emniyet teşkilatımızı bulurlar ama hepsinden öte milletimizi bulurlar. Ve tek devlet. Devlet içinde devlet asla. Ey Paralel Yapı, paralel devlet, artık Milli Siyaset Belgesi'ne girdin, kararını aldık. Hükümetimizde aynı şekilde Bakanlar Kurulu'ndan geçirdi. Bu süreç demiştim ya Başbakanken 'İnlerine gireceğiz' hatırlıyor musunuz? İnlerine girdik ve devam ediyoruz. İşte ben bu meydanlarda onun için varım."  

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı