Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerle iftarda bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerle iftarda bir araya geldi

Erdoğan: (2) "Ey Kılıçdaroğlu, senin bu adamının (CHP Grup Başkanvekili Özel) yaptığı açıklamayı ispatlayamazsanız alçaksınız, namustan yoksunsunuz. Eğer, bizim böyle bir malımız, böyle bir varlığımız olmuş olsaydı, Türkiye'de bu hizmetleri kimse göremezd

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu, senin bu adamının (CHP Grup Başkanvekili Özel) yaptığı açıklamayı ispatlayamazsanız alçaksınız, namustan yoksunsunuz. Eğer, bizim böyle bir malımız, böyle bir varlığımız olmuş olsaydı, Türkiye'de bu hizmetleri kimse göremezdi." dedi.

Erdoğan, Kahramankazan ilçesi Ahi Köyü'nde, 49 mahalleden gelen çiftçiler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi.

Türkiye'nin demokrasisiyle, ekonomisiyle, güvenliğiyle, dış politikasıyla tarihinin en önemli sınamalarından birini yaşadığına dikkati çeken Erdoğan, bugüne kadar bölücü terör örgütünün eylemleriyle, emniyet, yargı ve askeri darbe girişimiyle, İslam'a yapılmış en büyük bühtan olan DEAŞ'ın saldırılarıyla, sosyal ve siyasi kaos teşebbüsleriyle mücadele edildiğini söyledi.

Bazı gafillerin ülkenin üzerinde oynanan oyunların farkında olmadığını vurgulayan Erdoğan, bazı hainlerin ise bu oyunlara bilerek ve isteyerek destek verdiğini, bazı muhterislerin de farkında olmadan düşmanların değirmenine su taşıdığını ifade etti. Erdoğan, ama milletin her şeyi gördüğünü, bildiğini ve iradesini de ona göre ortaya koyduğunun altını çizdi.

Özellikle son 3 yıldır adeta kesintisiz bir şekilde süren bu saldırılara karşı milletle omuz omuza tarihi bir mücadele verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kirli senaryoların ardı arkasının kesilmediğine dikkati çekti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir gün milletimizin teslim olacağını sananlara anlaşılan o ki 15 Temmuz'da verdiğimiz ders yeterli gelmemiş. Birileri yolda yürüyor şimdi, İstanbul'a yürüyeceklermiş. 15 Temmuz gecesi neredeydin? Benim milletim, benim vatandaşım İstanbul Atatürk Havalimanı'nda F16'ların altında dururken, helikopterlerin bütün o saldırılarına karşı dururken sen nerdeydin? Oraya geliyorsun saat 23.15 ve 'darbe oldu' diyorlar. Beyefendi oradan hemen bir resmi araca bindiriliyor ve Bakırköy Belediye Başkanı'na gidiyor. Belediyenin misafiri oluyor. Açıklamalarına bakın, çok enteresandır. Ne diyor? 'Oteller kapalıydı onun için belediye başkanımıza misafir oldum' diyor. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor ve utanmadan, sıkılmadan şimdi de bu darbeye bir kılıf uyduruyor. 'Örtülü darbe girişimi' diyor. Kimin lafı bu? Pensilvanya'daki o FETÖ denilen örgüt başının tabiri. Onu aynen kullanıyor.

Şimdi daha da ileri gidiyorlar. Bu milleti tehditle, şantajla, gizli-açık kumpaslarla alt edemeyeceğini anlayınca, bu sefer başka yollara sapıp, gündem oluşturmaya kalkıyorlar. Çıkmış mesela bana kendisinin grup başkanvekili midir ne karın ağrısı... 3.5 milyar dolar benim mal varlığım varmış. Şimdi bunu söylüyor. Utanmadan, sıkılmadan çıkıyor genel başkan denilen bu kişi, o da 'namusluyum ben' diyor. Sen bunu bugüne kadar çok söyledin. Biz sana bu dediklerinin böyle olmadığını da mahkeme kararlarıyla, herşeyle çok ispat ettik. Şimdi bak Kahramankazan'dan sesleniyorum, ey Kılıçdaroğlu, senin bu adamının yaptığı açıklamayı ispatlayamazsanız alçaksınız, namustan yoksunsunuz. Eğer bizim böyle bir malımız, böyle bir varlığımız olmuş olsaydı Türkiye'de bu hizmetleri kimse göremezdi. Eğer bu ülkede bu hizmetler yapılmışsa ta Ahi Köyü'ne bu asfaltlar gelebiliyorsa, bunlar o yolsuzluklarla gelmediler. O yolsuzluklar yapılmadığı için geldiler.

Ey Kılıçdaroğlu, 260 bin derslik 15 senede yapıldı bu ülkede. Üniversitelerimizin sayısı eğer bugün 74, 75'ten 184'e çıktıysa bizim bu kılı kırk yararak attığımız adımlarla yapıldı. 25 havalimanı 55'e çıktıysa bunlar kılı kırk yararak attığımız adımlarla oldu."

-"Eline diline dursun"

Bununla kalmadıklarını vurgulayan Erdoğan, artık Türkiye'de hastanenin olmadığı il kalmadığını ve neredeyse büyük ilçelerin hepsinde hastane bulunduğunu aktardı.

Şimdi de şehir hastanelerine başladıklarını, Yozgat, Isparta, Mersin ve Balıkesir'de bitirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da ise 2 şehir hastanesi yapımının hızla devam ettiğini bildirdi.

Erdoğan, bunların dünyada örnek muhteşem hastaneler olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Bütün bunların yanında adalet saraylarıyla...Bunlarla beraber şu anda 79 senede cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmışken -'otoyol' demiyorum, bölünmüş yol- biz şu 15 senede 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptık.

Eline diline dursun, bu yollardan gidip geliyorsun, görmüyor musun? Bu havaalanlarından uçuyorsun, gidip geliyorsun, görmüyor musun? Şu anda THY dünyanın ilk 7'si içerisinde. Buralara durup dururken gelmedik. Öyle kasasında 3 milyar dolar malı olacak, parası olacak ve bu yatırımlarda yapılacak. Böyle şey olur mu? Bitmedi. İstanbul'da Marmaray'ı yaptık. Ecdadımızın eski eskiz çalışmalarını yaptığını, biz hayata geçirdik. Denizin altından Asya'yı Avrupa'ya bağladık. Dedik ki yetmez. Oradan raylı sistem geçiyor. Bir de otomobillerin geçmesi lazım. Asya'yı Avrupa'ya yine denizin altından, yine bir tünelle bağladık. Dedik ki bu da yetmez. Tuttuk, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. 4 gidiş, 4 geliş. Dünyanın ilkleri arasında. Şimdi bu köprüden bir de demiryolunu yapıyoruz, bu köprünün üzerinde. Kılıçdaroğlu senin havsalan almaz bunları, havsalan. O ağzı olup konuşana da söyle de haddini bilsin, haddini bilsin. Müddei, hukukta tabirdir bu, kuraldır iddiasını ispatla mükelleftir. İddiasını ispat edemiyorsa, o dönüp dolaşıp bumerang gibi onu vurur."

-"Heveslerini kursaklarında bırakacağız"

Erdoğan, İzmir Otoyolu, Körfez'de Osmangazi Köprüsü'nü yaptıklarını anımsatarak, şu anda İstanbul-Bursa'nın 1 saat 15 dakikaya düştüğünü aktardı. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nerelerden nerelere geldik ve inşallah bittiği zaman İstanbul-İzmir arası 2 saat 45 dakikaya falan düşüyor. Biz çalışıyoruz. Bizim bu millete aşkımız var, bu millete sevdamız var. Yapacağımız çok iş var, bu ülkede.

Bunların yapacağı iş de şu; iftira. Sürekli iftira atsınlar. İftira at, tutmazsa iz bırakır. Yaptıkları iş bu. Ama tutmayacak. Milletimiz bizim kim olduğumuzu gayet iyi biliyor. Onun için biz de daha çok çalışacağız, daha çok çalışıyoruz.

İnşallah bölgemizdeki krizleri ülkemize taşımaya çalışanların heveslerini de kursaklarında bırakacağız. Enerjide attığımız adımlar da ortada. Çok ciddi adımlar atıyoruz ve Türkiye enerjide dışa bağımlılıktan büyük ölçüde kurtuldu, kurtulmaya devam ediyor. Teröristleri yurt içindeki ve yurt dışındaki inlerinde bulup yok ederek, bu kirli oyunu da mutlaka bozacağız. Bak Tendürek'te vuruyoruz, Cudi'de vuruyoruz, Gabar'da vuruyoruz, Bestler Dereler'de vuruyoruz, vuracağız ve onlar silahları gömene kadar biz onları gömeceğiz. Aynı şekilde Kandil'e kadar uzanacağız, uzanıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 hedeflerini adım adım hayata geçirerek, büyük, güçlü, müreffeh Türkiye'yi azimle, kararlılıkla inşa etmeyi sürdüreceklerini kaydederek, "Bunun için bir şeye ihtiyacımız var. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız." dedi.

(Sürecek)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :