Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında

Erdoğan: (3)- "(Referandum sonrası erken seçim olup olmayacağı) Başbakanımızın açıklamalarına baktığımız zaman, 'Biz erken seçim filan düşünmüyoruz' diyor. Bu birinci derecede hükümetin tasarrufudur"- "Bana sorulsa ben de aynı kanaatteyim. Çünkü erken seç

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum sonrası erken seçim olup olmayacağına ilişkin "Başbakanımızın açıklamalarına baktığımız zaman, 'Biz erken seçim filan düşünmüyoruz' diyor. Bu birinci derecede hükümetin tasarrufudur. Bana sorulsa ben de aynı kanaatteyim. Çünkü erken seçimlerle idare edilen bir ülkede istikrarı bulamazsınız." dedi.

Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D ortak canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı ve değerlendirmede bulundu.

Bir erken seçimin söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, "Başbakanımızın açıklamalarına baktığımız zaman, 'Biz erken seçim filan düşünmüyoruz' diyor." ifadelerini kullandı.

"Değerlendirmeniz referandumdan ne çıkarsa çıksın seçim yok anlamına mı geliyor?" sorusu üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu birinci derecede hükümetin tasarrufudur. Bana sorulsa ben de aynı kanaatteyim. Çünkü erken seçimlerle idare edilen bir ülkede istikrarı bulamazsınız. Dikkat edin hep istikrar diyoruz. Onun için de bizim 15 yılık süreçte erken seçim bir kere, o da yani erken seçim sayılmaz, 5 yılı 4 yıla indirdik ondan dolayı oldu. Onun dışında böyle bir şey asla olmadı, olmaz. Onun için de biz istikrarlı yönetimlerle bugüne geldik".

- Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanlarında ciddi adımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değişikliğin Türkiye'nin üretim ve istikrarını artırıcağını, çıtasını yükselteceğini düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine, iktidara geldiklerinde Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temelinde yükselteceklerini söylediklerini, bu alanlarda da ciddi adımlar attıklarını belirtti.

Bu süreçte 81 ile üniversite kurduklarını ifade eden Erdoğan, isteyenin kendi şehrindeki üniversiteye gidebildiğini anlattı.

Erdoğan, 250 bini aşkın derslik yaptıklarını dile getirerek, çocukların kaliteli okullarda okumasını istediklerini söyledi.

Bütçenin yarısını öğretmen atamalarına ayırdıkları halde halen öğretmen açığı bulunduğunu anımsatan Erdoğan, hükümetin bu konulardaki çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta da reform gerçekleştirdiklerini, 30 büyükşehirde şehir hastanesi açmayı istediklerini, cuma günü de Isparta'da şehir hastanesi açacaklarını bildirdi.

Sağlık üniversiteleri kurulmaya başlandığını belirten Erdoğan, doktor sayısının hızla artmasını istediklerine işaret etti. Erdoğan, adalet ve emniyette de fiziki imkanları değiştirdiklerini dile getirdi.

- "Bağımsız yargı tarafından yargılanacaklarını gördükleri için kaçıp gittiler"

Adalete yönelik eleştiriler anımsatılarak "Bu konu gerçekten bir sorun olmaktan çıkabilecek mi?" sorusu üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dünyanın hiçbir yerinde adalet, sorun olmaktan çıkmaz. Mesela Amerika. Amerika'da adaletten şikayet etmemek gibi bir şey var mı? Avrupa'da var mı? Başta Almanya, Hollanda, İsviçre var mı? Bu ülkede devleti yıkma eylemine giren terörist başı FETÖ'yü bütün evrakları göndermemize rağmen alamadık, alamıyoruz. Şu anda biz halen belge gönderiyoruz. Aynı şekilde Almanya, PKK, FETÖ. Sadece 4 bin 500 dosya Almanya'ya verildiği halde bölücü terör örgütü PKK'nın o teröristlerini Türkiye'ye teslim etmiyor. Nerede adalet.

Biz sadece ülkemizi görüyoruz. Kusura bakmasınlar, eğer biz yargının bağımsız olduğuna inanıyorsak, o zaman onların vereceği karara da herkes saygı duyacak. Şimdi ülkemizden kaçıp giden bazı hakim ve savcılar, dün o makamdaydı, niye kaçıp gittiler? Çünkü o makamda bulundukları zaman yaptıkları yanlışlar sebebiyle. Şu anda onlar tarafsız ve bağımsız yargı tarafından yargılanacaklarını gördükleri için kaçıp gitmek durumunda kaldılar ve şu anda Almanya'da yaşıyorlar, başkaları da var. O tür şeyler sebebiyle kamuoyu araştırmalarından bu tür şeyler çıkabilir. Bunu kısmen de olsa iyileştirme noktasında bütün gayretlerimizi gösteriyoruz."

İktidara geldiklerinde Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğunu, 14-15 yılda 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlatan Erdoğan, göreve geldiklerinde 25 olan havaalanı sayısını 59'a çıkardıklarını söyledi.

Mersin ve Adana'nın müşterek kullanacağı Çukurova ile Rize-Artvin'e hitap edecek havalimanı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin Yüksek Hızlı Tren'e de AK Parti iktidarında geçtiğini kaydetti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Osmangazi Köprüsü'nü yaptıklarını anlatan Erdoğan, bunlarla beraber Türkiye'de hayatın modernize edildiğini dile getirdi.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :