Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da

Erdoğan, toplu açılış töreninde halka hitap etti: (4) - "Birileri 15 Temmuz gecesi eline silah almamış olabilir ama eline silah alanların hepsi de gücünü nereden alıyordu, onlardan. Yarın bunların da ellerine silah almayacağını kim bilebilir. İhanet virüs

BURSA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri 15 Temmuz gecesi eline silah almamış olabilir ama eline silah alanların hepsi de gücünü nereden alıyordu, onlardan. Yarın bunların da ellerine silah almayacağını kim bilebilir." dedi.

Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelenin, boyunlarının borcu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri 15 Temmuz gecesi eline silah almamış olabilir ama eline silah alanların hepsi de gücünü nereden alıyordu, onlardan. Yarın bunların da ellerine silah almayacağını kim bilebilir. İhanet virüsü vücuda girmiş zehir gibidir. Bir yerde kalmaz, her organı, her hücreyi etkiler ve sonunda vücudu teslim alır. Aynen kanser virüsü gibi. Şimdi bu vücudu bizim -metastaz yapmış- bunlardan temizlememiz lazım." diye konuştu.

Erdoğan, 17-25 Aralık hadisesine kadar FETÖ'nün gerçek yüzünü görmeyenleri anlayışla karşılamanın mümkün olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Ama 17-25 Aralık'tan sonra örgütün içinde kalmaya devam edenler, ne yaptıklarını, niçin yaptıklarını bilerek, bedelini göze alarak bu tercihte bulunmuşlardır. 15 Temmuz'a rağmen samimi bir pişmanlık ortaya koymayan, bildiklerini anlatmayan ne kadar örgüt mensubu varsa asla masum değildir. Türkiye'de ey FETÖ örgütüne mensup olan veya onlarla bağlantısı olanlar, eğer sizler gelip bildiklerinizi anlatmayacak olursanız, kusura bakmayın, sizi nerede bulursak bulalım alır sizi de aynen o cezaevlerine tıkarız. Çünkü o gece İstanbul Saraçhane'de, Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Genelkurmay çevresinde milleti katledenlerden bunların bir farkı var mı?"

- "Artık bu milletin yakasını bırakın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin etrafında 29, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'nde de 56 şehit verildiğini hatırlatarak, "Zihnini ve gönlünü Pensilvanya'daki şarlatana tapulamış olanların bu ülkeyle de bu milletle de bir irtibatı kalmamıştır, bunu böyle biliniz. Tespit edilenler zaten adalet önünde hesap veriyor. Tespit edilememiş olanlara sözüm şudur; artık bu milletin yakasını bırakın, bu milletin iliğini sömürmekten, sırtındaki kambur olmaktan vazgeçin." ifadelerini kullandı.

- "Bugün Türkiye 15 Temmuz sabahından daha güçlüdür"

FETÖ musibetinden kurtuldukça Türkiye'nin önünün ve ufkunun her geçen gün açıldığına dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"İşte Suriye'de, işte Irak'ta olanları görüyorsunuz. PKK terör örgütüne karşı tarihimizin en etkili operasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Suriye'de de aynı şekilde. Şu anda Cerablus, Rai ve Dabık... El Bab'a doğru yürüyoruz. Bütün mesele, Irak'ta, Musul'da kurulmaya çalışılan mezhep savaşı senaryosunu bozmak için de aktif rol üstleniyoruz. Ekonomide her şeye rağmen umut verici gelişmeler peş peşe geliyor. Adaletten Emniyete, ordudan Dışişlerine, Milli Eğitim'den Sağlığa kadar tüm devlet kurumları asli görevlerine odaklandı. Çünkü ortada fitne çıkartan, yol açtığı haksızlıklarla insanları birbirlerine düşüren, kendi amaçları için herkesi sömüren, ülkenin içinde beşinci kol faaliyeti yürüten bir örgüt kalmadı. Bugün Türkiye 15 Temmuz sabahından daha güçlüdür, bu böyle biline. Allah'ın izniyle 2023 hedeflerimize de ulaşacak ve milletimizin önüne yepyeni bir dönem açacağız."

Erdoğan, "tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan" sözleriyle Rabia'yı hatırlatarak, "Devlet içinde devlet olur mu? Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet olmaz. Kim ki böyle bir gayretin içerisine girerse bunun bedelini ağır öderler, işte ödüyorlar. Şu anda askerimiz, polisimiz, köy korucularımız, artık onlara biz 'korucu' demekten çıktık ve bunlara 'gönüllü güvenlik elemanları' diyoruz, onlarla beraber şu anda oradaki mücadele sürüyor, sürecek. Çünkü bu ülkede bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız ve yola böyle yürüyeceğiz." şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasını, açılışını yaptıkları eser ve hizmetlerin Bursalılara hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenleri ve hayırseverleri tebrik ederek tamamladı.

- Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindeki bakan ve milletvekilleriyle yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Açılışı gerçekleştirirken "Yeşil Bursa, hazır mıyız?" diye seslenen Erdoğan, vatandaşlara ilgi ve coşkuları için teşekkür ederek, "Bugün gerek İnegöl gerekse Bursa inanıyorum ki bizlere farklı bir heyecan yaşattı. Tüm bu eserler Bursamıza, İnegölümüze hayırlı olsun diyoruz. Daha nice yeni eserlerin hizmete alınmasında bir arada olmak üzere hepinizi Allah’a emanet ediyoruz. Ya Allah, Bismillah." dedi.

Törenin gerçekleştirildiği alanda, "Bu Gençler 27 Mayıs’ın, 12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın hesabını 15 Temmuz’da kapattı reis", "Ümmetin umudu cesur adam Uluşehir Bursa’ya hoş geldin" yazılı pankartlar dikkat çekti. Açılış töreni öncesinde alandakilere 60 bin Türk bayrağı dağıldı.

Toplu açılış töreninde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, milletvekilleri, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de yer aldı

(Bitti)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :