Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'de

Erdoğan, Burhaniye'de halka seslendi: (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu ana kadar 800 bini aşkın bilgisayar tablet öğrencilerimize dağıtıldı. Etkileşimli tahtalar sınıflarımıza monte edilmeye başlandı ama şu anda hedef, 10 milyon bilgisayar tabletin öğrencilerimize yetiştirilmesi" dedi.

Erdoğan, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde belediye başkanlığını ziyareti öncesinde belediye binası önünde toplanan kalabalığa seslendi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burhaniye'de yaklaşık 50 milyon liralık bazı hizmetlerin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, bu hizmetlerle Burhaniye'ye sözlerini yerine getirmiş olduklarını söyledi. 

 Burhaniye'ye 100 yataklı hastane sözü verildiğini hatırlatan Erdoğan, bu hastanenin de yapımının başlayacağını kaydetti. Tüm zeytinliklerin sulanmasına yönelik baraj müjdesi verildiğini aktaran Erdoğan, bu  konuyla ilgili adımın da atılacağını bildirdi.

Bugüne kadar "Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz" dediklerini anlatan Erdoğan, "İnşallah bu hizmetlerimiz aynı kararlılıkla devam edecek. Çünkü biz sizlerle bu yola böyle çıktık, böyle yürüyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, 2002 yılında 4 temel taş üzerinde yürüyecekleri sözünü verdiklerini hatırlatarak, bunların eğitim, sağlık, adalet, emniyet olduğunu vurguladı. 

Eğitim konusunda fiziki mekanlar noktasında ciddi yatırımlar yapıldığını, bunun yeterli olmadığını, daha atılacak çok adımın bulunduğu belirten Erdoğan, iki gün önce Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yla konuştuklarını söyledi.

- "Tabletler 7'nci sınıftan itibaren dağıtılsın"

Bu konuşmada Fatih Projesi'nden bahsettiklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Verilmiş bir sözümüz vardı, o da neydi; Fatih Projesi. Şu ana kadar 800 bini aşkın bilgisayar tablet öğrencilerimize dağıtıldı. Etkileşimli tahtalar sınıflarımıza monte edilmeye başlandı ama şu anda hedef, 10 milyon bilgisayar tabletin öğrencilerimize yetiştirilmesi. Bunun için de inşallah, kendileriyle onu da konuştum, bu konuda biz 9'uncu sınıf değil 7'nci sınıftan itibaren çocuklarımıza bunu dağıtalım. Zira 7'nci sınıfa kadar kalemden, defterden çocuğu uzak tutmayalım. Kalemle, defterle çocuk hemhal olsun, güzel yazıyı çocuk iyi öğrensin. Bundan sonra da bu bilgisayarlarla, bu etkileşimli tahtayla buluşmak suretiyle modern dünyada neyi yakalıyorsa biz onları aşmak durumundayız, aşalım. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde yeniden adım atılacak ve öğrencilerimize bunlar yetişecek. Hedef 3 yıl, bilemediniz 4 yıl içerisinde bunları öğrencilerimize yetiştirmek."

Sözleri, alandakilerin "Seviyoruz seni" sloganlarıyla kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de sizleri seviyoruz. Biz sizlere aşık olduk ve bu yolda böyle yürüdük. 'Biz Leyla ile Mecnun gibiyiz' dedik. 'Biz Ferhat'la Şirin gibiyiz, dağları dele dele geliyoruz' dedik. Nitekim dağları delmedik mi? Düşünün, 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yolun yapıldığı Türkiye'de biz 12 senede 17 bin 900 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yapılan tünellerle dağları deldik, Ferhat gibi geliyoruz. Bize dağ mağ dayanmıyor. Niye? Aşkın önünde hiçbir şey durmaz da onun için" ifadelerini kullandı. 

Dik duracaklarını ancak dikleşmeyeceklerini söylediklerini hatırlatan Erdoğan, sağlıkta da hiçbir dönemde görülmeyen reformlar yaptıklarını, yapmaya devam edeceklerini ve eksikliklerin de aşılacağını dile getirdi. 

(Sürecek) 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı