Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da

Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu: (3)- "Anamuhalefet partisi ve milliyetçi olduğu iddiasındaki parti, bölücü örgüt ve paralel örgütle işbirliği içinde, işi gücü bıraktılar, artık bu partiye barajı aştırmaya çalışıyorlar. Kendileri için değil, bu pa

AYDIN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Anamuhalefet partisi ve milliyetçi olduğu iddiasındaki parti, bölücü örgüt ve paralel örgütle işbirliği içinde, işi gücü bıraktılar, artık bu partiye barajı aştırmaya çalışıyorlar. Kendileri için değil, bu parti için oy istiyorlar. Bölücü örgütün güdümündeki parti, Diyanet'e saldırdığı gibi işte bütün değerlerimize saldırıyor" dedi.

Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, muhalefetin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le ilgili eleştirilerine değinerek, "Onlar ne yaparsa yapsın, biz inandığımız gibi hareket edeceğiz. Başbakanımızla da görüşeceğim, havuzdaki uçaklardan Diyanet İşleri Başkanımız da uluslararası seyahatlerde istifade etme imkanını bulacak. Bu bizim onurumuzdur. Tüm Müslümanların onurudur. Onun için bu adımı atacağız" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Tabi ben bu vesileyle buradan Kürt kardeşlerime bir daha seslenmek istiyorum. O da şudur. Ah benim dindar Kürt kardeşlerim. Şunu bilmenizi istiyorum. Tamamıyla bizim dini değerlerimizden, milli, manevi değerlerimizden uzak, okullardan din derslerini kaldırmak, işte Kabe olarak Taksim'i görmek, öbür tarafta Diyanet'e saldırmak, Diyaneti kaldırmak, Zerdüştlüğü kendine din olarak kabul etmek, ateizmi kendine hedef ittihaz eden bu insanlarla siz beraber yol yürüyebilir misiniz? Mümkün mü? Bütün bunların yanında ben inanıyorum ki benim dindar Kürt kardeşlerim, gerekli dersi 7 Haziran'da verecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bununla da kalmadılar. Çıktı anamuhalefet, o ne dedi? 'İmam hatipleri kapatacağız' dedi. Sonra Kayseri'ye gitti Sayın Kılıçdaroğlu, orada 'Ben böyle bir şey söylemedim' dedi. Ya seçim beyannamenin içinde var. Seçim beyannamenin içinde 'Bir artı sekiz artı dört' diyorsun. Bu ne demek? Yani 'İmam hatiplerin orta kısmını kapatacağım' demek" değerlendirmesinde bulundu.

Kendisinin ve dört çocuğunun imam hatip mezunu olduğunu anımsatan Erdoğan, "Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. 28 Şubat'ta bu oyunu yaptınız. Kapattınız imam hatiplerin orta kısmını. 600 bin öğrenciden 60 bine düştü" diye konuştu.

İmam hatiplerin orta kısımlarının açıldığını ve öğrenci sayısının 60 binden 1 milyona çıktığını belirten Erdoğan, katsayının kalktığını ve öğrencilerin istediği üniversiteye girebildiğini söyledi.

"İşte onları rahatsız eden bu. Milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil istemiyorlar" ifadesini kullanan Erdoğan, "Şimdi yeni bir karar daha çıktı. Düz liselerde, ortaokullarda da kızlarımız, başörtüsünü takabiliyor mu? Danıştay, bu kararını da aldı mı? Yani bu ne demektir? İlkokuldan sonra artık, orta, lise, üniversite her yerde başörtüsü serbest. Başı açık, başı örtülü el ele, omuz omuza aydınlık yarınlara beraber yürüyeceğiz" dedi.

-"İşi gücü bıraktılar, bu partiye barajı aştırmaya çalışıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anamuhalefet partisi ve milliyetçi olduğu iddiasındaki parti, bölücü örgüt ve paralel örgütle işbirliği içinde, işi gücü bıraktılar, artık bu partiye barajı aştırmaya çalışıyorlar. Kendileri için değil, bu parti için oy istiyorlar. Bölücü örgütün güdümündeki parti, Diyanete saldırdığı gibi işte bütün değerlerimize saldırıyor" diye konuştu.

Erdoğan, "Paralel Yapı'nın kalemşoru ne diyor biliyor musunuz? 'HDP'ye vermediğiniz her oyu, AKP'ye vermiş olacaksınız' diyor. Paralel Yapı'nın gazetesinin bir yazarı da rejimin geleceğini, bu partinin barajı aşmasına bağlıyor. 'Rejim' dediği eski Türkiye. 14 Mayıs 1950'de milletin heyecanla sandık başına koşup iktidara getirdiği Menderes'i 27 Mayıs 1960'ta cunta darbesiyle devirip haksız yere idam eden eski Türkiye" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakanlığı döneminde, Yassıada'yı demokrasi ve özgürlükler adası yapacakları sözünü verdiğini ve buna ilişkin bir proje hazırlandığını hatırlatan Erdoğan, "Yassıada'yla Sivriada'yı inşallah bütünleştirecek ve muhteşem bir projeyle demokrasi ve özgürlükler adası, sadece Türk milletine değil, tüm uluslararası toplantılara da ev sahipliği yapacak. 14 Mayıs'ta Başbakanımız, kabine, orada temeli attılar. Hayırlı olsun. İnşallah bir, bir buçuk yıl içerisinde biteceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

-"Onlar borçlandı, biz ödedik"

"1970'te, 1990'da koalisyonla, kaosla, terörle, kanla, canla bu milletin geleceğini karartan eski Türkiye. 1994 kriziyle, 2001 kriziyle bu ülkenin ve bu milletin adeta iliklerini sömüren eski Türkiye" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz Türkiye'yi kimlerden aldık? Ben dedim ya alışılmış bir Cumhurbaşkanı değilim. Biz DSP'den, MHP'den, ANAP'tan aldık. Hatırlıyorsunuz değil mi? Bunlardan aldık. Peki nasıl bir Türkiye aldık? İşte o eski Türkiye'ydi. Tamamen borç batağına batmış, 230 milyar dolar milli geliri olan bir Türkiye. Ama şimdi 800 milyar dolar milli geliri olan bir Türkiye var. Sayın Bahçeli, zaman zaman 'Borçlu bir Türkiye' diyor. Sayın Bahçeli, önce, bak ben ekonomistim. Ama şunu sana buradan ifade edeyim. Bunu eğer ekonomiden anlayan adamların varsa onlarla da konuş. Bir ülkenin dış borcu, milli gelire oranla ölçülür. Neydi milli gelire oranla? Yüzde 73, biz göreve geldiğimizde. Şimdi yüzde 35. Türkiye buraya düştü. Devamlı övünüyoruz. Çok açık, net bir örnek vereyim. IMF'ye olan borcumuz neydi? 23,5 milyar dolardı. Bunu ödeyip sıfırladık mı? Onlar borçlandı, biz ödedik. Merkez Bankası milli bankamız değil mi? Milli bankamızın rezervi neydi? 27,5 milyar dolar. Şimdi, 122 milyar dolar. Nereden nereye. Milliyetçilik bu."

Geçmişte zorunlu tasarruf adı altında işçi ve memurlardan paralar toplandığına işret eden Erdoğan, işçilere olan 15 katrilyon liralık borcu, iktidarları döneminde kendilerinin ödediğini belirterek, "Onlar borçlandı, biz ödedik" diye konuştu.

Devletin, konut edindirme yardımı adı altında altında 3,5  katrilyon lira borçlandığını bildiren Erdoğan, bunu da yine kendilerinin ödediğini aktardı.

Erdoğan, "Milliyetçilik bu ya. Ya düşünebiliyor musun? Ey Bahçeli, ey diğerleri, ya memurun parasından kestiniz, gittiniz diğer yerlerdeki borçlarınızı ödediniz. Maaş ödeyemez hale gelmiştiler. İşçinin durumu da aynıydı ve bunları biz hallettik" ifadesini kullandı.

Eğitimde devrim gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "Okullarımızın sayısı, neredeyse cumhuriyet tarihinde yapılan okul kadar. 76 üniversiteyi, 191 üniversiteye çıkardık. Artık, üniversitesi olmayan il kalmadı. Kitaplarımızı sıraların üzerinde bulduk mu?" dedi.

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı