Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'e girdik, giriyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'e girdik, giriyoruz!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3213 olduğunu bildirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Tüm bu hizmetleri bay Kemal duymuyor. Çiftçileri aç bıraktınız diyor. Hesap ve rakamlar ortada. Bay Kemal sen hesap uzmanı olarak kalmışsın daha da ileri gidememişsin.

3213 terörist etkisiz hale getirildi, Afrin'e girdik, giriyoruz. Afrin alındığı anda sahiplerine teslim edilecek. Askerimizle iftihar ediyoruz.

Terör örgütünün ve onu destekleyenlerin Suriye'de neyi amaçladıklarını çok iyi biliyoruz. Onun için de onların üzerine üzerine gidiyoruz. Ama kimse bize yanlış bakmasın. Eğer bize yanlış bakarlarsa o zaman iki parmağımız bunların iki gözünde olur.

Cerablus'u, Rai'yi, Azez'i, El Bab'ı nasıl teröristlerden temizledikten sonra elektriğinden suyuna, eğitiminden sağlığına tüm altyapı ve üstyapı hizmetleriyle ayağa kaldırmışsak Afrin'i de öyle yapacağız. Ardından, teröristlerden arındırdıktan sonra Münbiç, Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Kamışlı, buraları da teröristlerden temizleyeceğiz.

Ey NATO neredesin? Türkiye NATO'nun ülkesi değil mi? Nerdesin? Afganistan'da hemen üye olan ülkeleri davet ettin, peki Suriye'de? Afganistan'a çağırdın geldik Somali'ye çağırdın geldin. Haydi bakalım Suriye'ye gel. Niye gelmiyorsun?

Suriye'den giden tabutların üzerindeki paçavralar terörle mücadeledeki riyakarlığın ispatıdır."