Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da

Erdoğan: (3)- "Bunların bizleri gelip karşılayıp karşılamaması sadece bunların ne denli nezaket kurallarına sahip olduklarını gösterir, hiç önemli değil"- "Birileri Türk milleyetçiliğini istismar ederek, birileri Kürt milliyetçiliğini istismar ederek, bir

ADANA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunların bizleri gelip karşılayıp karşılamaması sadece bunların ne denli nezaket kurallarına sahip olduklarını gösterir, hiç önemli değil" dedi.

Halkla buluşma programı kapsamında Adana İstasyon Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Erdoğan, "Her yerde gönül diliyle konuştuk. Bizim sevgimiz de milletimiz içindir, öfkemiz de milletimiz içindir. Biz sizi Allah için seviyoruz. Sizin de bizi aynı şekilde sevdiğinizi biliyoruz. Adanalı kardeşimizin kalbini kazansak tüm dünyayı karşımıza alsak ne yazar" diye konuştu. 

Yenice yöresi türkülerinden "tomurcuk gül olsan bal alamazsın, Azrail de olsan can alamazsın, dünyayı kalbura koysan elesen sen de senim gibi yar bulamazsın" dizelerini okuyan Erdoğan, "Biz de dünyayı kalbura koysak elesek Adana gibi Adanalı gibi yar bulamayız" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Yeni Türkiye yolunda Adana’nın bizimle yürümesi çok önemli. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi için Adana’nın bizi desteklemesi çok önemli. Bunun için 7 Haziran’da yeni Türkiye’ye sahip çıkıyor muyuz? Bu seçimde sandıklara öyle bir sahip çıkmalıyız ki Türkiye’nin en yüksek oy verme oranına ulaşmalıyız. 7 Haziran’da sandıkları patlatıyor muyuz? Allah coşkunuzu, birliğinizi, beraberliğinizi uhuvettinizi daim etsin."

Beylikler döneminden bugüne kadar Adana’nın tüm İslam dünyasının en dinamik şehirlerinden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, “Aynı zamanda Adana Akdeniz havzasının en dinamik şehirlerinden biridir. Enerjiden tarıma, sanayiden ticarete her alanda Adana 2023 Türkiye'sinin en başta gelecek şehirlerinden biridir" dedi. 

Adana'ya 12 yılda 20 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "Bunları söylerken başbakanlığımız döneminde yaptığımız için söylüyorum. Yani bunlar birilerinin söylediği gibi kurusıkı atmak değil" dedi. "Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri" diyen Erdoğan, Adana-Mersin demiryolunun yapımını tamamladıklarını, bu hattın 510 trilyonluk bir yatırımla hızlı tren hattına çevrileceğini dile getirdi. Adana-Mersin yolunun yükünün ağır olduğunu belirten Erdoğan, 1 katrilyon 150 milyonluk maliyetle hazırlanan projenin de en kısa zamanda hayata geçirileceğini kaydetti. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanının kendisini karşılamamasına ilişkin olarak Erdoğan, "Bunların bizleri gelip karşılayıp karşılamaması  sadece bunların ne denli nezaket kurallarına sahip olduklarını gösterir, hiç önemli değil. Bölücü terör örgütünün desteklediği o partinin belediye başkanları da oldu ama aynı şekilde MHP’nin Karabük Belediye Başkanı gelip karşıladı ve hata açılış törenine de geldi. Ben de kendisinden rica ettim, selamlama konuşması yaptı. Biz nezakete nezaketsizlik yapmayız. Eğer nezaket kurallarına uymuş olsa Türkiye’nin bir Cumhurbaşkanı olarak yapılması gerekenin gereğini yaparız ama bu kuraldan anlamayanlar kusura bakmasın" diye konuştu.

Erdoğan 1550 yataklı şehir hastanesi inşaatına şehre gelirken baktığını belirterek, "33 bin seyircili stadyumumuzun inşaatı en kısa sürede bitmiş olacak ama 1550 yataklı şehir hastanesi çok önemli. Benim Adanalı kardeşim hastane noktasında bir sıkıntı yaşamayacak. Ana muhalefetin başındaki zatın SSK Genel Müdürlüğündeki gibi olmayacak" dedi.

"Senin derdinle dertlenenlere inanıyoruz ki siz de sahip çıkacaksınız" diyen Erdoğan, "Çünkü biz size aşığız, biz sizin dertliniziz dertliniziz" diye konuştu. 

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden sanatçı Adanalı Murat Göğebakan'ın isminin Seyhan Kültür Merkezine verildiğini anımsatan Erdoğan, "Gördüğünüz gibi Cumhurbaşkanı oldum diye Adana’nın işlerini takip etmeyi bırakmadım" diye konuştu.

İstismar değil hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birileri Türk milliyetçiliğini istismar ederek, birileri Kürt milliyetçiliğini istismar ederek, birileri emekliyi, asgari ücretliyi istismar ederek kendine rant sağlamaya çalışıyor. Halbuki Adanalı kül yutar mı? Yutmaz çünkü Adanalı kimsenin adamı değildir Adanalı Allah’ın adamıdır."

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı