Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"(Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı) Şu anda 2960. İnşallah bu akşama kadar 3 bini aşar"- "Terör örgütünün mensuplarıyla şu anda ana muhalefet nasıl kol kola vermeye başladılar görüyorsunuz değil mi? Şu anda bunlar her şeyler

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda 20 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini, böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2960'a ulaştığını belirterek, "İnşallah bu akşama kadar 3 bini aşar." dedi.

Erdoğan, Hak-İş Dünya Kadın Günü Programı öncesi Ankara Spor Salonu önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Alandakilere "Siz her şeyden önce geleceğin, bizlerin varlık sebebisiniz. Sizler dünyanın geleceğini inşa, ihya edenlersiniz" diye seslenen Erdoğan, kadın ve erkeğin inanç ve medeniyette bir bütünün iki parçası olduğunu söyledi.

Bu yürüyüşte ve yolculukta inşa ve ihya hareketinde, kadınların müstesna bir yerinin olduğunu tarihin kayıtlara düştüğünü belirten Erdoğan, Hak-İş'in bugünkü özel toplantısı vesilesiyle vatandaşlarla bir araya gelmeyi bir görev telakki ettiğini vurguladı.

Alandakilere "Benim sizlerden bir ricam var, önümüzde 2019 var. 2019'un önemini biliyoruz değil mi?" diye seslenen Erdoğan, "Mart ayı ayrı bir önem, kasım ayrı bir önem. Dünyaya bir mesaj vereceğiz Türkiye'den. Kadınlarımızla, erkeklerimizle vereceğiz. Dünya Türkiye'yi vatanıyla, milletiyle çok daha iyi tanıyacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'deki gelişmelerin, güçlü ve vasıflı bu milletin bir ve beraber, iri ve diri, kardeş olunca neler yapabileceğini ortaya koyduğuna işaret ederek, "Az önce son rakamı aldım, hamdolsun az kaldı 20 tane. Şu anda 2960. İnşallah bu, akşama kadar 3 bini aşar. Dağ, taş demeden Mehmet'imiz, Mehmetçik'imiz ilerlemeye devam ediyor. Nasıl ki Er-Rai, Cerablus, El- Bab buradaki 2 bin kilometrekarelik alanı kontrolümüz altına aldıysak, inşallah Afrin'de de 2 bin kilometrekarelik alanı kontrolümüz altına alacağız. Şu anda 720 kilometre kontrolümüz altında ve Afrinli kardeşlerimiz istiyoruz ki bir an önce onlar da vatanlarına, evlerine dönsünler. Nasıl Cerablus'a döndüyseler. 140 bin kişi döndü." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin işgalci değil her şeyden önce merhametli olduğunu aktaran Erdoğan, "Çünkü biz merhamet dininin mensuplarıyız. Bizde azap, zülüm yok, bizler mağdurların, mazlumların hep yanında olduk. Bizim ecdadımız da öyleydi. Hint Yarımadası'na ecdadımız kadırgalar gönderdi bir kişinin kurtuluşu için. Böyle bir ecdadın torunlarından zulüm beklenir mi? Hele hele terör devletinin başındaki zalim Esed'in olduğu bir yere bizler o mazlumları kurtarmak için gidiyoruz. İnşallah kısa zamanda o da Allah'ın izniyle son bulacak. Biz seferle emrolunduk, zafer Allah'a aittir." diye konuştu.

- "Dost, düşman herkes ortaya çıkıyor"

Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'in bir ayetinde "Allah'ın izniyle Allah'ın yardımı yakındır, fetih yakındır." ifadesinin yer aldığını anımsatarak, şehitlerin kanının yerde kalmadığını ve kalmayacağını vurguladı.

Şehitlikten yüce makam olmadığına işaret eden Erdoğan, "Peygamberimize ve peygamberlere en yakın makam şehitlik makamıdır. İnşallah şehitler tepesi boş kalmayacak ve beraber o tepeye yürüdük, yürüyeceğiz. Ama bu arada dost, düşman herkes ortaya çıkıyor. Hepsi ortaya çıkıyorlar. Daha iyi, bunları tanıma imkanımız oldu. Bunları iyice tanıyoruz. Tanıyacağız ki yola öyle devam edelim. Yeri geldiği zaman da yüzlerine vuruyoruz." dedi.

Alandakilerin şehitliğe hazır olduklarını söylemeleri üzerine Erdoğan, "Afrin'e beraber yürüyeceğiz. Ama şu anda ihtiyaç yok, olduğu anda beraber yürüyeceğiz, hazırız hiç endişe yok. Millet hazır hiç endişeniz olmasın." ifadesini kullandı.

Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü öncesi Hak-İş'in düzenlediği organizasyon vesilesiyle tüm sorumlulara ve Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen kadınlara teşekkür etti.

- "Bir çuval çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz"

Türkiye'nin artık bir ittifakın içinde olduğunu dile getiren Erdoğan, bu ittifakı sarsmak isteyenlere asla yüz vermeyeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birilerinin bu ittifakı bulandırmak isteyebileceğini ama onlara da fırsat vermeyeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Şimdi kimler kimlerle ittifak kuruyor görüyorsunuz değil mi? Terör örgütünün mensuplarıyla şu anda ana muhalefet nasıl kol kola vermeye başladılar görüyorsunuz değil mi? Şu anda bunlar her şeyleriyle ortaya çıkıyorlar. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar şunu unutmayın, bir çuval çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz. Biz yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Sizler şu birliğinizi, beraberliğinizi devam ettirin, netice çok bereketli olacak. En önemli saygımız annelerimize. Anne sevgisini iyi bilirim, onun için de akşam eve gittiğinizde annelerinizin ayaklarının altını öpmeyi unutmayın."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :