Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu:

"Millet ile devletin kucaklaştığı, omuz omuza mücadele verdiği bir ortamda düşmanlar ekonomimize ancak rüzgarın kayadan koparacağı toz kadar zarar verebilir"

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Millet ile devletin kucaklaştığı, omuz omuza mücadele verdiği bir ortamda düşmanlar ekonomimize ancak rüzgarın kayadan koparacağı toz kadar zarar verebilir" dedi.

Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu'ya FETÖ tarafından yapılan darbe girişimi sebebiyle "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

Topçu, FETÖ'nün hain darbe kalkışmasına ilişkin, "Bu ihanet şebekesinin kalkıştığı darbe girişimi başarıya ulaşmış olsaydı, medeniyet coğrafyamız da bu durumdan çok kötü etkilenecekti. İçe kapanmış, ekonomisi sıkıntıya düşmüş, darbe yönetimi altındaki bir Türkiye'nin ne Balkanlarda ne Kafkaslarda ne de Ortadoğu ve Afrika'da etkin olması mümkün değildi." ifadesini kullandı.

Darbe girişimi başarıya ulaşsaydı Türkiye'nin şimdiye kadar elde ettiği kazanımlarının da sıfırlanacağına dikkati çeken Topçu, şunları kaydetti:

"Medeniyet coğrafyamız tamamen küresel sömürüye açık olacaktı. Zaten bu alçak darbe girişimini Türkiye'nin medeniyet coğrafyasındaki etkinliğinden ve aktif siyasetinden bağımsız düşünemeyiz. Darbe girişimi milletimizin feraseti, cesareti, aktif sivil direnişiyle akamete uğratılarak soydaş, dindaş ve akraba topluluklarımızın da rahat bir nefes alması sağlanmıştır."

- "Batı'dan dirayetli duruş gelmedi"

Topçu, darbe girişimi sonrasında Batı'nın çifte standartlarına şahit olduklarını belirtti.

Cılız tepkiler haricinde Batı'dan dirayetli ve samimi bir duruş göremediklerini vurgulayan Topçu, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar demokrasi tüccarlığı yapıyorlar. Demokrasiye kalben bağlı değiller. Kendi çıkarları için her türlü terör örgütüyle, darbecilerle işbirliği içinde olabiliyorlar. Darbecilerin sivil halkı katletmesine, TBMM'yi bombalamasına canlı yayınlarda şahit olan Batılılar, sanki gösteri uçuşu izler gibi, olaylara gayri ciddi yaklaşmaktadır. Bir kez daha bize bizden başka dost olmadığı ortaya çıkmıştır."

Askeri darbe girişiminin engellenmesi üzerine ekonomi darbe planlarının uygulamaya konulduğunu aktaran Topçu, "Millet ile devletin kucaklaştığı, omuz omuza mücadele verdiği bir ortamda düşmanlar ekonomimize ancak rüzgarın kayadan koparacağı toz kadar zarar verebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Topçu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na darbe girişimi karşısında demokrasiden yana gösterdikleri tavır için teşekkür etti.

- "Güçlü Türkiye, güçlü Balkanlar demektir"

Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar ise Kosova halkının desteği ve selamlarını getirdiğini ifade etti.

Kosova-Türk dostluğunun kıyamete kadar devam edeceğini belirten Yağcılar, "Güçlü Türkiye, güçlü Balkanlar demektir. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk devletinin ve Türk milletinin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Görüşmeye, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Hakkı İlnur Çevik ile Şükrü Karatepe ile Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :