Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Van mitingi

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Van mitingi

Başbakan Erdoğan: (3)

VAN (AA) - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,"(Ekmeleddin İhsanoğlu) Yazıklar olsun, senin profluğuna da yazıklar olsun, senin tarihçiliğine de yazıklar olsun, 'babamın arkadaşı' dediğin Akif'e yaptığın bu saygısızlığa da yazıklar olsun. İstiklal Marşı ile Çanakkale Şehitleri şiirini bile birbirinden ayıramıyor" dedi.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında Hastane Caddesi'nde düzenlenen mitingde, vatandaşlara hitap etti.

Şu anda 10 Ağustos seçimleri için önemli bir noktaya geldiklerini, 3 adayın olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, adaylardan birisinin CHP ve MHP'nin ortak adayı olduğunu söyledi.

Erdoğan, CHP ve MHP'nin adayına destek için irili ufaklı birkaç partinin daha geldiğini, hepsinin toplandığında oy oranlarının yüzde 1'e bile ulaşmadığını dile getirdi. Enteresan olan bir durumun olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, "MHP'ye 'çatı' dediler, 'dam' dediler bir aday dayattılar. MHP önce CHP ile aynı çatının altına girdi, yetmedi marjinal sol partilerle aynı çatının altında buluştu" ifadesini kullandı.

-"Babası çok muhterem bir insandı, doğru"

Son günlerde daha da enteresan durumların olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"CHP ile MHP'nin ortak adayı ne ile övünüyor? 'Benim babam, Mehmet Akif'in arkadaşıydı' diyor. Önceki gün Edirne Kapı Şehitliğine gitmiş, İstanbul'da merhum Mehmet Akif'in kabrini ziyaret etmiş. Babasını da merhum Mehmet Akif'i de güya kendi şahsi hırsına alet edecek. Babası çok muhterem bir insandı, doğru. CHP'nin zulmünden dolayı Kahire'ye gitmek zorunda kalan bir insandı. Bir defa sen, babana ihanettesin" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Edirne Kapı Şehitliğini ziyaretinde ortaya çok komik bir manzara çıktığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akif'in kabrinin başında yazılı olan o kitabedeki dörtlük İstiklal Marşı'ndan. Bu dörtlük, 'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda. Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda. Canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda'. Bunu o kitabeden okuyor sonra da ne diyor, burası çok enteresan. 'Ey Türkiye, CHP, MHP, HDP'ye zaten seslenmeye bu noktada gerek duymuyorum çünkü onların bu işle alakası yok, HDP'nin İstiklal Marşı diye bir meselesi yok, bunları bilelim ve çok açık, net bunları konuşalım.

'Bu dörtlük, Çanakkale Şehitleri şiirinden herhalde' diyor. Yazıklar olsun, senin profluğuna da yazıklar olsun, senin tarihçiliğine de yazıklar olsun, 'babamın arkadaşı' dediğin Akif'e yaptığın bu saygısızlığa da yazıklar olsun. İstiklal Marşı ile Çanakkale Şehitleri şiirini bile birbirinden ayıramıyor. İşte bu şahsı getirdiler, CHP'nin MHP'nin Pensilvanya'nın ortak adayı yaptılar. O, sipariş. Ona şimdi ne diyorlarsa o, onu yapıyor başka bir şey yok. Sonra da CHP, MHP tabanına 'tıpış tıpış gidip, bu adaya oy vereceksiniz' diyorlar. CHP'liler, MHP'liler şimdi bu adayın neresine oy verecekler. İstiklal Marşı'nı bilmeyen adaya, CHP'liler MHP'liler oy mu verecekler? İstanbul'da eline bir dergi almış poz veriyor. O derginin eski kapaklarında benim Kürt kardeşlerime çok ağır hakaretler var. Ben biliyorum ki Van'dan bu adaya zaten oy yok."

-"Siz, bir adaya Kürt olduğu için mi oy vereceksiniz?"

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için de söyleyecekleri olduğuna vurgu yapan Erdoğan, kendisini dinleyen kalabalığa "Siz, bir adaya Kürt olduğu için mi oy vereceksiniz, siz bir adaya millet olarak, insan olarak benim menfaatlerimi koruyacak, bu ülkenin menfaatlerini koruyacak diye mi oy vereceksiniz. Herhalde ikincisi değil mi" çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan, "HDP'nin adayının benim Kürt kardeşlerime yönelik bu ülkede yaptığı ne var söyler misiniz?" diyerek, "Van maalesef yerel seçimlerde büyükşehiri HDP'ye teslim etti. Bunların yaptıklarını, yapacaklarını biliyorum inanıyorum ki, Van halkı, Van'daki benim Kürt kardeşlerim bunların, buradaki hizmetlerine şahit olamayacaklar. Bunların tek anlayışı var, bu anlayış da şudur; bunlar dikkat edin hizmetle değil, hizmetle gelmiyorlar bunlar tehditle geliyorlar. Öyleyse bu tehdidi yapanlara en büyük dersi sandıklarda da siz oylarınızla vermelisiniz" değerlendirmesinde bulundu.

-"Sizin kadın değeri bilmek gibi bir derdiniz var mı?"

Kürt kökenli Nurettin Yılmaz'ın 1980 yılında cumhurbaşkanlığına aday olduğunda "Bir Kürt cumhurbaşkanı adayı mı olacak veya cumhurbaşkanı mı olacak" diye ırkçıların ayağa kalktığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Nurettin Yılmaz'ı aldılar, Diyarbakır cezaevinde işkence yaptılar. O günlerden bugünlere geldik. Şu anda HDP, istediği gibi aday gösterdi, bu aday da özgürce çalışmalarını yürütüyor. Dün bir televizyon kanalında izliyorum, hanımlara toplantı yapıyor. Sizin bir defa kadın değeri bilmek gibi bir derdiniz var mı, sizde zerre kadar kadın derdi bilmek, kadına saygı olmuş olsa o Diyarbakır'daki anaların evlatlarını alıp da zorla dağa çıkarmak suretiyle onları hüngür hüngür ağlatır mıydınız? Belediyenin önündeki anaları, oralardan siz kovdunuz, işte onlar Kürt anneleriydi. Onlara bu zulmü yapan siz değil misiniz? Ben Kürt annelere sesleniyorum, Kürt kardeşlerime sesleniyorum; 10 Ağustos'ta bunun bedelini onlara ödetmelisiniz.

HDP'nin adayı 'birlikte dans edelim Türkiye' diyor. 'CHP ile ittifak yapacaktık, CHP istediğimiz adayı çıkarmadı' diyor. Batıdaki illerde konuşurken Kürt kelimesini ağzına almıyor, Doğu'ya, Güneydoğu'ya gelince orada Kürtleri hatırlıyor."

Başbakan Erdoğan, 81 vilayette aynı dili kullandıklarını vurgulayarak, HDP'nin doğuda farklı, batıda farklı konuştuğunu kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı