Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi

Erdoğan: (1)

DİYARBAKIR (AA) - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gezi olaylarının arkasındaki gerçek aktörleri sizler çok yakından tanıyorsunuz, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin arkasındakileri sizler çok yakından tanıyorsunuz. Faili meçhullerin arkasında kim varsa, işte bu saldırıların arkasında da aynı anlayış var. 1992’de, Nevruz’da 40 kişinin ölümünün arkasında kim varsa, 17 Aralık darbe girişiminin arkasında o var" dedi.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını yapacağı sahneye çıktığı an, sahnenin önünde "barış güvercinleri" bırakıldı.

Konuşmasına, "Yol arkadaşlarım Diyarbakır, kardeşim Diyarbakır, davam, derdim, hasretim Diyarbakır" diyerek başlayan Erdoğan, "Sizleri bir kez daha yürekten selamlıyorum, bir kez daha hasretle selamlıyorum ey Diyarbakır. Senin toprağına bereket katan enbiyayı, sahabe-i kiramı, evliyayı, tüm gönül dostlarını hürmetle selamlıyorum. Şanlı tarihini, senin surlarını, türbelerini, senin Mekke, Medine, Küdüs ve Şam’dan sonra bu coğrafyada nam salmış camilerini gönülden selamlıyorum" dedi.

Diyarbakır’ın ve Diyarbakırlılar'ın hüzünden, acıdan, kederden uzak kalması için Allah’a dua eden Erdoğan, Diyarbakır’da Gazze için muhteşem bir destek mitingi düzenlendiğini anımsatarak, Irak’taki, Suriye’deki, Mısır’daki, Filistin’deki mazlumların yanında durdukları için Diyarbakırlılar'ı tebrik etti.

Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır’ın yüzde 35 ile AK Parti’ye desteğini sürdürdüğünü, AK Parti’ye sahip çıktığını ifade ederek, "Haksızlık karşısında eğilmediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Pensilvanya ihanet şebekesinin tuzağını bozduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Hakkın yanında durduğunuz, yeni Türkiye’nin, büyük Türkiye’nin yanında durduğunuz, bu kardeşinizin yanında durduğunuz için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, 16 Kasım 2013 tarihinde Diyarbakır’da düzenledikleri toplu açılış törenine, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve 38 yıl sonra vatanına gelen Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses ile katıldıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Değerli sanatçımız Şivan Perver 38 yıl sonra ilk kez vatanına, toprağına döndü. Sanatçımız İbrahim Tatlıses ile burada sizlere seslendi. Ne dediler; ‘meğri’ dediler, ‘ağlama’ dediler, ‘ağlama kardeş, ağlama can, ağlama Diyarbakır’ dediler. Diyarbakır o gün yine ağladı ama bu kez sevinçten ağladı. Diyarbakır umutla ağladı, kabına sığmadığı için yıllardır aradığı huzuru, kardeşlik iklimini teneffüs ettiği için ağladı. O gün inanın Trabzon ağladı, Antalya ağladı, İzmir ağladı. Diyarbakır ile birlikte televizyonlarının başında Ankara ağladı, Erzurum ağladı, İstanbul ağladı. İnanın o gün bizimle birlikte Erbil sevinç gözyaşları döktü, İslamabad, Kabil, Beyrut, Küdüs, Gazze, Şam sevinç gözyaşları döktü.

O güzel manzara, o kardeşlik manzarası, birlik, dayanışma manzarası herkesin yüreklerine umut ışığı yaktı. Bu umut verici tarihi manzaranın ardından ne yaptıklarını sizler de gördünüz. 81 vilayetin sevinç gözyaşlarından birileri rahatsız oldu, 77 milyonun kucaklaşmasından birileri ciddi şekilde rahatsız oldu. O malum medya, muhalefet partileri, malum çevreler Diyarbakır’daki bu kardeşlik fotoğrafından rahatsız oldular, bu kardeşlik manzarasını gölgelemek için uğraştılar. Yetmedi 17 Aralık’ta, 25 Aralık’ta yargı ve emniyete sızmış bir grup vasıtasıyla darbe girişiminde bulundular. En başta kardeşliğimizi, en başta çözüm sürecini hedef almak istediler. Gezi olaylarının arkasındaki gerçek aktörleri sizler çok yakından tanıyorsunuz, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin arkasındakileri sizler çok yakından tanıyorsunuz. Faili meçhullerin arkasında kim varsa, işte bu saldırıların arkasında da aynı anlayış var. 1992’de Nevruz’da 40 kişinin ölümünün arkasında kim varsa, 17 Aralık darbe girişiminin arkasında o var. Bütün bu karanlık güçler, AK Parti iktidarını nasıl çökertiriz bunun gayreti içine girdiler."

- "17 Aralık darbesinin içinde yer alanlar, kadim düşmanlarımızın birer kuklasıydılar"

Başbakan Erdoğan, iktidara karşı yapılan bütün operasyonlara karşı dik durarak, yola devam ettiğini belirterek, "17 Aralık darbesinin içinde yer alanlar, ülkemizin ve milletimizin kadim düşmanlarının birer kuklasıydılar. Biz, Pensilvanya ihanet şebekesiyle hesaplaştığımız gibi onların arkasındaki güçlerle de hesaplaşıyoruz" dedi.

Gezi olayları, 17 ve 25 Aralık darbe girişim arkasında eski Türkiye koalisyonunun bulunduğunu, bu koalisyonun Türkiye'yi eski günlere, faili meçhuller dönemine, çatışmalar dönemine, gençlerin kanının aktığı, annelerin gözyaşının aktığı dönemlere, Diyarbakır zindanından feryatların yükseldiği döneme götürmek istediklerini anlatan Başbakan Erdoğan, "Allah’a hamdolsun bunu başaramadılar. Hesapların üzerinde hesap vardır, tuzakların üzerinde tuzak vardır. Rabbim kurulan bu tuzakları altüst etti, milletim 30 Mart’ta bu kirli tezgahları darmadağın etti. Fakat şimdi bir başka tuzak kurdular, o eski Türkiye koalisyonu bir kez daha ortaya çıktı, piyasaya sürdükleri cumhurbaşkanı adayıyla bir kez daha eski Türkiye hayali kurmaya başladılar. Kimin kiminle iş tuttuğunu, ittifak yaptığını siz daha iyi görüyorsunuz. Kürt kardeşlerimin sorunlarını yıllarca inkar eden, yıllarca bu topraklara, inançlara zulüm uygulayan, her darbenin arkasında duran, işte şimdi yine sahnede" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı