Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Mersin'de

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Mersin'de

Erdoğan: (1)

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP genel müdürü aylarca Bahçeli ile beraber Cumhurbaşkanı adayı sıfatını saydılar. 'Dürüst olacak' dediler, 'yalan söylemeyecek' dediler, 'sicili temiz olacak' dediler, 'hırsızlık yapmamış olacak' dediler. Kardeşlerim, belli ki bu sıfata haiz bir adayı kendi içlerinden bulamadılar, kendisi de dahil, Bahçeli de Kılıçdaroğlu da. Madem bu sıfatlara haizsiniz, siz niye aday olmadınız? Neden? Gittiler bir monşer ithal ettiler" dedi.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimi dolayısıyla Mersin'de, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yanında düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan, geçen yıl 9 Haziran’da Mersin'e geldiğini, bu ilde tamamlanan 500 milyon liralık yatırımın açılışını gerçekleştirdiklerini ve bundan iki hafta sonra 20 Haziran’da bu ili yeniden ziyaret ederek, Akdeniz Oyunları’nın açılışını yaptıklarını anımsattı. Mersin’e en son 13 Mart’ta bir kez daha geldiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Burada mitingimizi yaptık. Bu alanda, 4 ay sonra bugün bir kez daha Mersin’deyiz. 4 ay sonra bir kez daha Mersin ile kucaklaşıyoruz, Mersin ile hasret  gideriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak son 12 yıl içinde 81 vilayetimizin her birini defalarca ziyaret ettim. Bazı illerimize 10, 15, 20 kez gittiğim oldu. 12 yıl içinde birkaç il, 3 kez gittiğim ildir ama diğerleri 5, 15, 20 defa gittiğim iller var. Sadece illere değil ilçelerimize de ziyaretler yaptık. 81 ilimizi, ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. 13 yıl içinde 100’e yakın ülkeye gittim. Kardeşlerim, bazılarına defalarca gittim. Toplam 300’ün üzerinde resmi ziyaret yaptım. Orada resmi temaslarda bulundum. Bütün bu seyahatlerde, birlikte Türkiye’yi büyütmek, Türkiye'yi güçlendirmek için, öncü ülke yapmak için gece gündüz çalıştık. Allah’a hamdolsun 12 yılın her bir gününü, her saatini ülkeme, milletime bayrağıma hizmete adadım. Benimle birlikte arkadaşlarım da aynısını yaptı. Genel Başkan yardımcılarımız, Bakanlarımız, milletvekillerimiz,  teşkilatımız, kadın kolları, gençlik kolları hiç durmadan çalıştılar.”

-“Milletle yola çıktık, milletle yürüdük halen de milletimizle yürüyoruz”

“Ben, burada, Mersin’de bütün Mersinli kardeşlerime çok samimi bir soru sormak istiyorum. Muhalefet partilerinin genel başkanlarını acaba Mersin’de kaç kez gördünüz, acaba buraya kaç kez geldiler” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Çok mu işleri vardı? Şurada Adana’ya, Hatay’a, Gaziantep’e, Şanlıurfa’ya, batıda Antalya’ya, Muğla’ya, Aydın’a, Isparta’ya, Burdur’a kaç kez gittiler? Onlar bizim kadar yoğun değil. Onların bizim gibi sırtında yumurta küfesi yok. Onların yoğun yurt dışı seyahatleri yok. Onların icraat üretmek, hizmet üretmek gibi dertleri yok. Buna rağmen Allah aşkına Mersin’e kaç kez geldiler? Kaç kez sizinle muhabbet ettiler? Derdinizi kaç kez paylaştılar? Biz, farklıyız. Her zaman farklı olduk. Biz, bu oyla milletle yola çıktık, milletle yürüdük halen de milletimizle yürüyoruz.”

-“Halkın içine çıkamıyorlar”

Erdoğan, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimlerine 16 gün kaldığını anımsatarak, şunları söyledi:

“CHP’nin genel müdürü ilçe ziyaretleriyle işi idare etmeye çalışıyor. MHP Genel Başkanı hiç ortalıkta yok. MHP Genel Başkanı CD doldurmak, kaset doldurmakla meşgul? Miting yapmıyorlar, halkın içine çıkamıyorlar, milletle kucaklaşamıyorlar. İnanın milletin içine çıkacak yüzleri yok. Ne yaptılar? Kendilerine dayatılan bir adayı ortak aday diye sahaya sürdüler. Tabanları buna itiraz edince gayet kaba şekilde, Kılıçdaroğlu ne dedi, ‘tıpış tıpış sandığa gidip oy vereceksiniz’ dedi. Ben şimdi Mersin’de CHP’ye gönül vermiş kardeşlerime samimi bir soru soruyorum, CHP’nin kendi içinden çıkaracağı bir adayı yok muydu? 91 yaşında olduğunu iddia eden CHP'nin milletvekilleri içinde, teşkilatı içinden bir aday bulamadı mı?”

-“Gittiler, bir monşer ithal ettiler”

Erdoğan, alandakilerin, “Mersin seninle gurur duyuyor” diye slogan atması üzerine,  “Biz sizlerle gurur duyuyoruz” dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP genel müdürü aylarca Bahçeli ile beraber Cumhurbaşkanı adayı sıfatını saydılar. 'Dürüst olacak' dediler, 'yalan söylemeyecek' dediler, 'sicili temiz olacak' dediler, 'hırsızlık yapmamış olacak' dediler. Kardeşlerim, belli ki bu sıfata haiz bir adayı kendi içlerinden bulamadılar, kendisi de dahil, Bahçeli de Kılıçdaroğlu da. Madem bu sıfatlara haizsiniz, siz niye aday olmadınız? Neden? Gittiler bir monşer ithal ettiler. Buradan, Mersin’den MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime soruyorum. Ey MHP’li kardeşim, ne diyor bu adayınız, ‘ben hiçbir partinin mensubu değilim.’ Buna inanıyor musunuz? Dünyada böyle bir siyasi arena içinde, ‘ben herhangi bir partinin mensubu değilim’ demek bir defa siyasete saygısızlıktır. Siyaset nedir? İnsan yönetme sanatıdır. Sen Çankaya’ya çıkacaksın, cumhurbaşkanı olabilirsen olacaksın ama ne diyorsun ‘benim hiçbir partiyle ilgim yok . Siyasetten uzağım.’ Bu, bu demektir ve bunu kendisini destekleyen 9-10 parti varya onlar da kabul ediyor.''

''MHP içinde cumhurbaşkanlığına aday olacak bir tane cesur yürek yok muydu?'' diye soran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

''Geçmişte bir tane oldu, dövdüler. Kendi milletvekili arkadaşları dövdü. Bahçeli, ses çıkarmadı. Koskoca MHP’de bir tane aday yok muydu? Bu MHP yönetimi kendi adayını çıkaramadı. Kendisine verilen emri yerine getirdi, kendisine dayatılan adayın arkasına saklandı. Bu aday ne diyor? 'Beni şu kadar parti destekliyor' diyor. Kardeşlerim Türkiye’de şu anda irili ufaklı 80 tane parti var. Bunların büyük çoğunluğu seçimlere giremiyor, bu monşer adayı destekleyen partilerden. CHP, MHP’yi çıkarın, geriye kalanların oy oranlarının toplamı binde 5’i bile bulmuyor. Bu monşer aday kendisini destekleyen partilerin sayısını veriyor ama artık isimlerini saymıyor. Niye? Saymıyor, çünkü bunların içinde Sosyalist İşçi Partisi var, bu adayı destekleyeceğini açıkladı. Devrimci Halk Partisi, bu adayı destekleyeceğini açıkladı. MHP’nin düştüğü duruma bakın. Düşürdüğü çok zavallı bir hal var. Şu hale bakın, 'çatı' dediler, gittiler MHP, Sosyalist İşçi Partisi ve Devrimci Halk Partisi’ni aynı çatı altında bir araya getirdiler. Hani, yani siz Türk milliyetçisiydiniz, ne zamandan beri Devrimci Halk Partisi ile bir araya geldiniz, ne zamandan beri Sosyalist İşçi Partisi ile bir araya geldiniz? İşte MHP’li kardeşlerim buna itiraz ediyor.”

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı