Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Sivas'ta: (2)

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Sivas'ta: (2)

"Ben eminim ki AK Partili kardeşlerimiz arasında bize oy verecek çok insan var"

SİVAS (AA) - Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Ben eminim ki AK Partili kardeşlerimiz arasında bize oy verecek çok insan var" dedi.

Sivas Belediyesi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelen İhsanoğlu, İslam coğrafyasında yaşanan olaylara değinerek, Gazze'ye ciddi manada yardım gönderilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin biraz da Türkmenlerle meşgul olması gerektiğini dile getiren İhsanoğlu, "Türkmenler, susuz, gıdasız, ilaçsız, barınaksız, korumasız, teröristlerin merhameti altında. Kızlarına tecavüz ediliyor, filmlere çekiliyor, bunlar dağıtılıyor ve o körpe kızlarımızı elektik direklerine asıp öldürüyorlar ve yıllardır bunları görmezden geliyoruz. Varsa yoksa Gazze, varsa yoksa İsrail'i kınıyoruz. Bunlarla ilgili acaba kaç devlet başkanıyla, kaç dışişleri bakanıyla konuşuldu. Niye bunlar için güvenli bölgeler aramıyoruz?" diye konuştu.

İhsanoğlu, şunları söyledi:

"Biz, 91 (1991) senesinde Kürt kardeşlerimiz Kuzey Irak'ta kötü muameleye maruz kaldıkları zaman onlara topraklarımızı, kucağımızı açtık. Türkmen kardeşlerimize niye yapmıyoruz, Türk oldukları için mi? Birleşmiş Milletler, Kuzey Irak'ta güvenli bölgeler yaratıncaya kadar, Kürt kardeşlerimizi misafir ettik. Türkmen kardeşlerimiz için de aynı şeyi yapalım. Niye hep Gazze için uğraşıyoruz. Hem Gazze için uğraşalım hem de Türkmen kardeşlerimiz için uğraşalım. En yakın komşumuz Irak'taki herkesle uğraşıyoruz ama Türkmenlerin feryadını dindirmiyoruz."

Ekmeleddin İhsanoğlu, 10 Ağustos'ta verilecek oyun çok önemli olduğunu belirterek, "Bu seçim, Türkiye'nin önünü ya tıkayacaktır ya açacaktır. Bunu böyle bilmek lazım" dedi.

İhsanoğlu, 10 Ağustos'ta yapılacak seçimin parti, milletvekili ve belediye seçimi olmadığını, AK Partililer'den ve diğer tüm partilerin mensuplarından destek beklediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Onlar bizim kardeşimizdir, bir farkımız yok ama şunu söyleyeceğiz; 'Kardeşlerimiz, siz partinizi korumak istiyorsanız, ülkenin öfkeli ellere düşmemesini istiyorsanız, devletin başında serinkanlı, dünyanın tanıdığı, sevdiği, saygı duyduğu, komşularını, batıyı, doğuyu tanıyan, tüm dünya liderleriyle yakın dostluğu olan birisini getireceğiz. O adam sizin gibi muhafazakar, sizin gibi milliyetçi, dindar, demokrat, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasındaki niteliklere de sadık, milli birlik ve bütünlüğe sadık bir adam. Hem size hem bize yakın ama sizden yana bizim aleyhimizde, bizden yana sizin aleyhinizde olmayacak bir adam. Buyrun, bunu seçiniz. Yine siz kendi partinizi koruyunuz çünkü sizin partiniz dağılırsa bu da güzel bir şey değil. Siz de bunu istemiyorsunuz'. AK Partili kardeşlerimize bu şekilde yaklaşalım."

 

- "AK Partili kardeşlerimiz arasında bize oy verecek çok insan var"

İhsanoğlu, AK Parti'den kendisine önceki yıllarda kuruculuk teklifi geldiğini ancak gündelik siyasetin içinde olmak istemediği için bu teklifi kabul etmediğini belirterek, "Ben eminim ki hem memleketi hem vatanı hem de partisini sevdiği için AK Partili kardeşlerimiz arasında bize oy verecek çok insan var. Onun için lütfen AK Partili kardeşlerimizle  bu şekilde konuşalım, kavgaları unutalım. Bizim davamız kavga ve mevki davası değil" diye konuştu. 

Davalarının ekmek davası olduğunu dile getiren İhsanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ekmeği büyütmek, refahı artırmak istiyoruz, huzuru getirmek istiyoruz. Türkiye'nin tekrar 'Yurtta sulh cihanda sulh' ülküsüne kavuşmasını sağlamak istiyoruz. Sevgi, saygı, birlik, dirlik tohumları ekmek istiyoruz. Bunları ekmek istiyoruz ki ekmeğimiz büyüsün, refahımız, mutluluğumuz artsın. Büyüttüğümüz ekmeği hakça bölüşelim, karınlarımız, çocuklarımız doysun, refahımız artsın. Biz bu ekmeğimizi herkesle paylaşalım çünkü büyüttükçe, paylaştıkça bereket artar. Biz ekmeğimizi paylaşmaya hazırız ama toprağımızı, vatanımızı asla..."

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı