Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, İzmir'de

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, İzmir'de

İhsanoğlu: "Cumhurbaşkanlığı makamı problem çözen makamdır, sorun yaratan makam değildir. Orası devletin sigortasıdır. Devletin sigortası serinkanlılıkla, akılcılıkla devam ettirilir. Devletin sigortası atarsa devlet çöker"

İZMİR (AA) - Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı makamının problem çözen bir makam olduğunu belirterek, "Sorun yaratan makam değildir. Orası devletin sigortasıdır. Devletin sigortası serinkanlılıkla, akılcılıkla devam ettirilir" dedi.

İhsanoğlu, İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu'nun Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, İzmir'in tarihte demokrasi yolunda en önemli adımları atan kent olarak Türkiye'ye ilham kaynağı olduğunu belirtti.

İstiklal Mücadelesi'nin son yolculuğunun burada yapıldığını, düşmanın burada denize atıldığını, Atatürk'ün yeni Cumhuriyetin temellerini burada attığını, çok partili hayatın burada başladığını ifade eden İhsanoğlu, "Bugün de Türkiye'de bir vesayet sisteminin sona ermesi ve çoğulcu demokrasinin yeniden canlanması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başına herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanının seçilmesi yolculuğu burada başlayacak. İzmir, Ege bu konuda Türkiye'nin en yüksek desteğini gösterecektir" dedi.

Türkiye'nin her zamankinden daha fazla beraber olma, milli birlik ve beraberliği gösterme azminde olması gerektiğini vurgulayan İhsanoğlu, şöyle konuştu:

"Yurt dışından, etrafımızdan gelen tehditler var. Sınırlarımız kevgir gibi oldu. Girenin çıkanın haddi hesabı yok. Askerlerimiz şehit oldu, başka ülkelerde insanlarımız kaçırılıyor, rehin tutuluyor. Türkiye'nin itibarı sarsılıyor ve biz durmadan Gazze'deki kardeşlerimiz için nutuk atıyoruz. Onun için artık karar vermemiz lazım. Ülkemizi ikiye bölen, ayrıştıran, vatandaşlarımız arasında zıtlık yaratan, onları cepheleştiren bir yola mı gireceğiz? Yoksa cumhuriyetimizi tekrar ihya edecek, toplumumuzu derleyip toparlayacak, milletimizi tekrar şahlandıracak bir seçim mi yapacağız? Türkiye bugün bu eşiğe gelmiştir. Bu eşiği atlarken 21. yüzyılda layık olduğu yere gelmek isteyecektir. 10 Ağustos'ta Türkiye, cumhurbaşkanını seçecek ve orada huzurdan mı huzursuzluktan yana mı gerginlikten mi istikrardan mı yana kararını verecek. Cumhurbaşkanlığı makamı problem çözen makamdır, sorun yaratan makam değildir. Orası devletin sigortasıdır. Devletin sigortası serinkanlılıkla, akılcılıkla devam ettirilir. Devletin sigortası atarsa devlet çöker."

İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Başkanı Mehmet Aydoğan, konuşmasını poşu takarak, yapan İhsanoğlu'na plaket verdi.

İftarda, İzmir Semazen Grubu gösteri sundu.

Program sonunda bir kadın, İhsanoğlu'nu, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kadın düşmanı olduğu için kabul etmiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

İftara, MHP Grup Başkanvekili  Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

İhsanoğlu, etkinlik sonrasında 6 televizyon kanalının ortak canlı yayınına katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı