Cumhur İttifakı ve yeni kabine için flaş mesajlar!

Cumhur İttifakı ve yeni kabine için flaş mesajlar!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Seçimlere katılma oranı yüzde 86,24 gibi gerçekten çok yüksek bir düzeyde gerçekleşti. Buradan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanan 50 milyon 68 bin 627 vatandaşımızın her birine şahsım ve milletim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu seçimler yeni yönetim sistemimizin de miladıdır. Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesini sağlayarak bizi bugünlere kadar getiren süreci başlattık.

CHP bölücü terör örgütünün gündemindeki partiyi barajın üstüne taşımak için kendisine oy verenlerin bir kısmını oraya yönlendirdi. Bugün CHP sayesinde bölücü örgütün belirlediği isimler Meclis'te milletvekili olarak yer alacak. Ülkesini seven her CHP'li vatandaşı bu utanç için partisinin yönetiminden hesap sormaya davet ediyoruz.

CHP bu hesaplaşmayı kendi içinde yapmazsa bölücü örgütle arasındaki bağ taktik olmaktan çıkıp asla dönüşecektir. Böyle bir durumda CHP'nin varlığının anlamı kalmayacaktır. Türkiye'nin en eski partisi CHP'yi bu hale getirenlerden tarih ve millet hesabını soracaktır. Bu ikazı CHP'nin içine karışmaktan değil sorumluluğumuzun gereği olarak yapıyoruz.

YENİ KABİNE PAZARTESİ GÜNÜ

Pazartesi günü yemin edip göreve başlıyoruz. Yürütmeyi artık Bakanlar Kurulu değil cumhurbaşkanı yapacak. Pazartesi günü yayımlayacağımız Cumhrubaşkanlığı Kararnamesi ile bakanlıkları kuruyor ve aynı akşam kabineyi açıklıyoruz. Elbette bu sistemin oturması belli bir zaman alacaktır. İlk etapta bakanlar, bakan yardımcıları, genel müdürler düzeyine kadar çalışarak bir noktaya kadar getirdik. Uygulamadaki eksiklik, aksaklıkları tespit ettikçe güçlendirmeler yapıp, güncelleyeceğiz. Sistem içinde yeri gelecek kanun değişikliği, yeri gelecek Anayasa değişikliklerine ihtiyaç duyacağız.

"CUMHUR İTTİFAKI DEVAM EDECEK"

Cumhur İttifakını Meclis'te devam ettireceğiz. İttifaklarını pazara kadar sürdüremeyenlerin aksine bu birlikteliğe sahip çıkacağız.

"24 HAZİRAN'IN MUHAKEMESİNİ YAPACAĞIZ"

Biz seçimlerden başarılı çıkmakla yetinecek ve bunu başarılı sayacak bir parti değiliz. 24 Haziran'ın muhakemesini yapıp gerekli adımları atmak zorundayız. Nerede yanlış yaptıysak bunları düzeltmek ve yerel seçimlere böyle girmek durumundayız. Gereğini yerine getiremezsek kendi ilkelerimiz ve geçmişimizle çelişkiye düşmüş oluruz. Millete yanlış yapan kimsenin AK Parti'de yeri olamaz.

"VATANDAŞLAR TEVAZU ARIYOR"

Bana gelen raporlara bakınca bazı eleştiriler var ki çok çok önemli. Vatandaşlar özellikle şunu arıyor. Tevazu arıyor. Benim dükkanıma gelip bir çay içmedikten sonra ben belediye başkanını ne yapayım diyor. Değerli arkadaşlar bizi yükselten tevazumuz olmuştur. Biz tevazumuzu kaybettiysek, puan kaybına da açık net kaybımız olmuştur. En güçlü olduğumuz yerlerde puan kaybettiysek bunu kendimize soracağız. Çok iyi hizmetler yapmış olabiliriz ama bu yeterli değildir. Önemli olan gönüllere girmektir. Gönüllere girmiyorsak, vatandaşa tepeden gurur abidesi olarak bakıyorsak, kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir kenara koyar. Bu erken bir mesaj olmuştur. 24 Haziran'ın fotoğrafını iyi çekmemiz lazım. Mart 2019 için adaylarımızı buna göre seçmemiz lazım.

"GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUM"

2019 Martı'na kadar belediyeciliğin adını gönül belediyeciliği seferberliği olarak ilan ediyorum. Milletimiz bunca yıldır bizi kendisine en iyi ve adil hizmeti verdiğimiz için desteklemiştir. Aşk ile, şevk ile, adalet ile çalışmayan belediye başkanı arkasında enkaz bırakır. Vatandaşı ile beraber olmayan belediye başkanı bir taraftan yaparken, bir taraftan yıkar. Arkasında enkaz bırakır.

KABİNE MESAJI

Partili olmayan bakanlarımız ile bir kabine oluşturuyoruz. Ehliyet ve liyakati öne çıkarmak sureti ile yeni döneme giriş yapacağız. "