Çukurovalı kadınların ramazan mesaisi başladı

Çukurovalı kadınların ramazan mesaisi başladı

15 Mayıs günü başlayacak ramazan ayı öncesi Çukurovalı kadınlar, iftar ve sahurda yenilecek yufka ekmek, mantı, içli köfte ve erişteleri imece usulü hazırlıyor

OSMANİYE (AA) - Ramazan ayı öncesi Çukurovalı kadınlar, oruç boyunca tüketilecek yufka ekmek, mantı, içli köfte ve erişteleri imece usulü hazırlamaya başladı.

15 Mayıs'ta başlayacak 11 ayın sultanı ramazana sayılı günler kala, Osmaniye'de kadınlar hazırlıklarına hız verdi. Kadınlar, ramazan ayı boyunca tüketmek üzere el birliğiyle hazırladıkları yufka ekmek, bazlama, erişte, mantı ve içli köfteleri uygun koşullarda saklıyor.

Sabahın erken saatlerinde başlayan ramazan mesaisi, kadınların yoğurdukları hamuru hep birlikte oklavayla yufka haline getirmesiyle başlıyor. Bir yandan açılan yufkalar diğer tarafta odun ateşinde ısınan sacın üzerinde pişiriliyor.

Yufka ekmeğin yanı sıra bazlama ve erişte de hazırlayan kadınlar, içli köfteleri de hazırlayıp derin dondurucularda muhafaza ediyor.

Ev hanımı Hüsne Yiğit, Ramazan ayı öncesi tüm ev kadınlarının toplanarak hazırlıkları el birliğiyle yaptıklarını belirterek "Hep beraber hamur yoğururuz, yufka ekmek yaparız, mantı yaparız, içli köfte yaparız. Yaptıklarımızı saklar, ramazan ayında tüketiriz. Hep beraber yapınca hem işimiz kolaylaşıyor hem de eğlenerek gülerek işimizi gücümüzü yapıyoruz." dedi.

Ev hanımı Ayşe Şeker de her ramazan ayı öncesi akraba, komşu, tanıdık bütün ev kadınlarının bir araya gelerek tüketilecek gıdaları el birliğiyle yaptığını dile getirerek böylece 1 günde yapılacak işlerin birkaç saatte yorulmadan halledildiğini anlattı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :