Çukurova'da sulama yatırımları

Çukurova'da sulama yatırımları

Adana'da 108 bin 714 hektar araziyi suya kavuşturacak projenin yaklaşık 120 milyon lira bedelli 3'üncü kısım inşaat malzemesi temin sözleşmeleri imzalandı

ADANA (AA) - Çukurova'da 108 bin 714 hektar zirai araziye su sağlayacak olan Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Projesi 3'üncü Kısım inşaatı işinin malzeme alımı sözleşmeleri imzalandı.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 4 kısımdan oluşan projede tüm kısımların çalışmaları eş güdümlü olarak devam ediyor.

Projenin 21 bin 855 hektar alanını içeren 3'üncü kısmının en önemli aşamalarından birisi olan malzeme alımı için 3 sözleşme, DSİ 6'ncı Bölge Müdürlüğünde imzalandı.

Toplam bedeli 119 milyon 530 bin 264 lira olan 3 sözleşme kapsamında CTP, HDPE borular ve özel ekipmanları ile hidromekanik ekipmanı içeren malzemeler bir yıl içinde teslim alınacak.

Projenin 3'üncü kısmı, Yedigöze Barajı'ndan alınan suyun Danacılı, Üçdut, Yeşilova, Çatalhüyük ve Mercimek mevkileri, Gümürdülü, Soysallı, Isırganlı ve Burhaniye mahalleleri ile Ceyhan Nehri'ne kadar uzanan ana boru hattıyla taşınarak zirai alanlarla buluşmasını öngörüyor.

Projenin 3'üncü kısım inşaatı tamamlandığında yıllık 163 milyon 912 bin lira gelir artışı ve yaklaşık 21 bin kişiye fayda sağlaması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :