"Çukur kazan kepçeleri milletimizin hizmetine sunduk"

"Çukur kazan kepçeleri milletimizin hizmetine sunduk"

İçişleri Bakanlığınca Gercüş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Koç, ilçe merkezinin yanı sıra köylere de belediye hizmeti sunuyor- Koç:"Şehirlerde vatandaşlarımız hangi hizmetleri alıyorlarsa, köylerimiz de o hizmetlerin tamamına yakı

BATMAN (AA) - YILMAZ EKİNCİ - İçişleri Bakanlığınca Gercüş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç, adeta hizmette sınır tanımıyor.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Gercüş Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından Koç'un ilçede vatandaşların hak ettiği belediye hizmetlerine kavuşması için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Ünal Koç'un ilçe merkezinin yanı sıra köyleri de belediye hizmeti ile tanıştırması vatandaşların takdirini topluyor.

Koç, ilçedeki vatandaşların özlemle beklediği hizmetleri sunmak için hayata geçireceği çalışmaları anlattı.

Göreve başladıkları günden bu yana vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda çalıştıklarını belirten Ünal Koç, bu kapsamda altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Kaymakam Koç, vatandaşların meslek edinmeleri için Halk Eğitim Merkezi ile iş makinesi operatörlüğü kursu açtıklarını ifade ederek, "Müracaat eden 80 kişi için başlatılan kurs halen devam etmektedir. 14 kursiyer hizmete başladı. Kursiyerler alacakları sertifika ile özel sektörde çok rahat istihdam edilme olanağına kavuşacaklar." dedi.

- "Kepçeleri milletimizin hizmetine sunduk"

İlçede belediye hizmetleri açısından projelendirme çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Koç, "Daha önce bazı belediyelerde kepçelerle çukur kazılırken, bomba döşenirken, biz bu kepçeleri milletimizin hizmetine sunduk." ifadesini kullandı.

Ünal Koç, kepçelerle ayrıca operatörlük kursuna katılan kursiyerlere uygulamalı eğitim de verildiğini belirterek, vatandaş neyi talep ediyorsa o doğrultuda projeler hazırladıklarını aktardı.

- "Köylerimiz de hizmetlerin tamamına yakınını alıyor

Köyleri de belediye hizmeti ile tanıştırdıklarını anlatan Koç, "Bakanlık ile İl Özel İdaresinden sağlanan kaynaklarla altyapı çalışmalarımızı hızlandırdık. Köylerimizde 20 kilometre sıcak asfalt ve beton çalışması yaptık." diye konuştu.

Altyapı ve kanalizasyon çalışmalarının da aralıksız devam ettiğini kaydeden Kaymakam Koç, 5 köyde altyapı ve kanalizasyon çalışmasının başladığını dile getirdi.

Ünal Koç, vatandaşların altyapı eksikliğinden kaynaklanan sorunlarını da sona erdirmek için çalıştıklarını anlatarak, altyapı sorunu çözülen köylerde park ve bahçe çalışmalarını başlatacaklarını aktardı.

İl Özel İdaresince sağlanan imkanlarla çöp toplama hizmeti de sunduklarını ifade eden Koç, "Şehirlerde vatandaşlarımız hangi hizmetleri alıyorlarsa, köylerimiz de o hizmetlerin tamamına yakınını alıyor. Vatandaşa hizmet etmek bizim görevimiz. Milletin kaynaklarını milletin hizmetine sunacağız." şeklinde konuştu.

- "Belediye bize ilk kez hizmet getiriyor"

Kanalizasyon ve asfalt çalışmalarının sürdüğü Gökçepınar köyü Muhtarı Hüseyin Aslan, köylerine ilk kez bu denli hizmet gelmesinden dolayı belediye yetkililerine teşekkür ettiğini söyledi.

Aslan, "Kayyum geldikten sonra bize güzel hizmet geldi. Belediye, istenilmesi halinde her köye ve beldeye hizmet götürebiliyor. Yeter ki biz isteyelim." dedi.

Köyde yaşayan vatandaşlardan Şerif Şahin ise belediyenin sunduğu hizmetten duydukları mutluluğu belirtti.

"Caddelerimiz yapılıyor, parkeler döşeniyor, kanalizasyon sorunu gideriliyor. Allah kendilerinden razı olsun. Çok memnunuz. Daha önce böyle bir şey yoktu. Belediye bize ilk kez hizmet getiriyor." diyen Şahin, daha önce böyle bir belediye hizmeti görmediklerini ifade etti.

- "Gercüş Belediyesine teşekkür ediyoruz"

Belediyenin Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle açtığı iş makinesi operatörlüğü kursunda eğitmenlik yapan Uğur Soyoral, kursun bölgede ilk olduğunu belirtti.

Soyoral, kursiyerlerin 64 saat teorik eğitim aldığını, kursu başarıyla tamamlayanların "iş makinesi operatörü" unvanını aldığını, kurstan aldığı yetki belgesi ile de ehliyetlerine iş makinesi kullanabileceklerine dair ibarenin eklendiğini kaydetti.

Kursiyerlerden Nihat Günaydın da kurs sayesinde kendilerine ekmek kapısı açıldığını dile getirdi.

Günaydın, "İstihdam edilme umudumuz daha da yükseldi. Bu kursun bize bir iş olanağı sağlayacağı kanaatindeyim. Bu nedenle Gercüş Belediyesine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :