CÜ'de uluslararası tasarım ve sanat sergisi

CÜ'de uluslararası tasarım ve sanat sergisi

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) uluslararası tasarım ve sanat sergisi düzenlendi. CÜ'den yapılan açıklamaya göre, Kültür Merkezi Sanat...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) uluslararası tasarım ve sanat sergisi düzenlendi.

CÜ'den yapılan açıklamaya göre, Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri tarafından düzenlenen Uluslararası Tasarım ve Sanat Sergisi, CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'ın katılımıyla açıldı.

Koordinatörlüğünü Resim-İş Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bircan Ak Koçak, düzenlemesini Resim-İş Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Mustafa Elmas ve Plastik Sanatlar Araştırma Görevlisi Sevda Karaseyfioğlu Paçalı’nın yaptığı sergide, eğitim fakültesi öğretim elemanlarının ve dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçıların eserleri izlenime sunuldu.

Sergi ve eserler hakkında bilgi veren Resim-İş Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bircan Ak Koçak, sergide 8 yerli, 7 de yabancı sanatçının eserinin yer aldığını belirterek, "Sergiye Amerika Birleşik Devletleri’nden iki, Rusya’dan bir, Ukrayna’dan iki, İsviçre‘den iki tasarımcı katılmışlar, afişleriyle ve gravürleriyle katkıda bulunmuşlardır. Afişlerin konusu genellikle sosyal içerikli olmakla birlikte dünya sorunlarını ve pek çok sosyal içerikli işleri kapsamaktadır. Öğretim elemanlarımızın eserleri ise başta yağlı boya olmak üzere resim ve dijital işlerden oluşmaktadır.’’

Sergi açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :