CÜ'de konser programı

CÜ'de konser programı

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğrenci Orkestrası, “Beyaz...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğrenci Orkestrası, “Beyaz Perde'nin Sesi Yeşilçam ve Hollywood'un Unutulmayanları” adlı konser düzenledi.

CÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser de Hasan Noyan'ın şefliğini yaptığı orkestra, Yeşilçam ve Hollywood'un unutulmaz film müziklerini seslendirdi.

Konserin ilk bölümünde Hollywood filmlerinden James Bond, İyi Kötü Çirkin ile Yüzüklerin Efendisi, Kill Bill, Pembe Panter ve Baba filmlerin müziklerini yorumlayan orkestra, ikinci bölümde ise Yeşilçam'ın unutulmazlarından Neşeli Günler, En Büyük Şaban, Çiçek Abbas, Selvi Boylum Al Yazmalım, Çöpçüler Kralı, Davaro, Süt Kardeşler ve Dila Hanım filmlerinin müzikleriyle dinleyicilerin beğenisini kazandı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, konser sonrası, orkestrayı kutlayarak, Eğitim Fakültesi olarak bu tür programlara desteklerinin devam edeceğini aktardı.

Noyan ise konsere 7 aydır çalıştıklarını kaydederek, şunları kaydetti:

"İçerik olarak Yeşilçam ve Hollywood film müziklerini tercih ettik. Mayıs ayının onunda çalışmalarımıza başladık. İstedik ki Yeşilçam'ı, Hollywood müziklerini ve filmlerini yeni nesil unutmasın. Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı olarak bu konseri hazırlamanın gururunu yaşıyoruz. Mümkün olduğunca birçok öğrenciden faydalanmaya çalıştık. Ciddi bir çalışma süreci geçti. Fakültemizdeki hocalarımızdan çok destek aldık, onlara da ayrıca teşekkür ediyorum."

CÜ'de konser programı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :