Çubuk’ta Zeytin Dalı Harekatı'na destek toplantısı

Çubuk’ta Zeytin Dalı Harekatı'na destek toplantısı

ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla...

ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla bir araya geldi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Çubuk Şube Başkanı Abdülhamit Ateş ve Eğitim Bir-Sen Çubuk Şube Başkanı Recai Özdemir tarafından organize edilen toplantıya, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsa Çınar, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Neşeli de katıldı.

Abdülhamit Ateş, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bölücü terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadelenin, ikinci kurtuluş savaşı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Çubuk’un tüm dinamikleriyle devletinin ve ordusunun arkasında olduğunu göstermek için bir araya geldiklerini vurgulayan Ateş, "Tüm dünyaya birlik ve beraberliğimizi göstermek için bugün buradayız. Halkımızı da bu işe dahil etmek için bugünden başlayarak ilçemizde bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz." dedi.

Ateş, Mehmetçiğin kahramanlıklarını ve insana verdiği değeri göstermek için resim sergisi düzenleyeceklerini dile getirerek, "Allah nasip ederse cuma günü tüm ilçe halkımızın katılımıyla bir destek yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Akabinde Mehmetçiğimiz için dua ve destek bildirimiz olacak. Bölgeye gitmek isteyen sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizi ve vatandaşlarımızı da otobüslerle sınır bölgesine uğurlayacağız’" diye konuştu.

Ateş, tüm ilçe halkını Atatürk Parkı’nda gerçekleştirecekleri etkinliğe davet etti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise Zeytin Dalı Harekatı'nın dünya, Türkiye ve Suriye halkı açısından önemini anlattı.

Harekatın başarıyla yürütüldüğüne işaret eden Acehan, şunları kaydetti:

"Çubuk halkı olarak her zaman milli davalara sahip çıkan insanlarız. Milli hassasiyeti çok yüksek olan bir ilçeyiz. Burada yaşayan 90 bin insanın kalbinin her zaman olduğu gibi tek sesle devleti ve milleti için attığını görüyoruz. Buradaki devlet millet birlikteliği tüm zalimlere ve düşmanlara korku verecektir. İnşallah bu ses sadece sınırdan değil, sınırın ötesindeki düşmanlara karşı da ses getirecek diye düşünüyorum. Bu organizasyona katılan tüm siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşu örgütlerine teşekkür ederiz.’’

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :