Çubuk'ta yoksullarla dayanışma etkinliği

Çubuk'ta yoksullarla dayanışma etkinliği

ANKARA (AA) - Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) ve Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV), Yoksullarla Dayanışma Haftası etkinlikleri kapsamında, "Yardımda...

ANKARA (AA) - Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) ve Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV), Yoksullarla Dayanışma Haftası etkinlikleri kapsamında, "Yardımda Yarışma Anlam ve Alanı" konulu konferans düzenledi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlen program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

ÇUDEF Başkanı Recep Taş, açılış konuşmasında, yoksullar için 5 yıldır çeşitli programlar düzenlediklerini söyledi.

Vicdan, merhamet ve iman yoksunluğundan uzak durmak gerektiğini anlatan Taş, "Yoksulluğu bir şekilde giderebilirsiniz ama yoksunluğun tedavisi mümkün olmamaktadır. Bunlar toplumun içerisinde de çok önemli tahribat yapabilir." dedi.

Konuşmaların ardından slayt gösterisiyle Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği ve faaliyetleri tanıtıldı.

Daha sonra tasavvuf müziği konseri verildi.

İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs veren Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan'a "iyilik madalyası" verildi.

Programda toplanan bir miktar para öğrencilere burs olarak dağıtılmak üzere derneğe teslim edildi.

Programa, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, Kırıkkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş, YOYAV Başkanı Dr. İbrahim Ateş ve MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Yusuf Doğan ve davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :