Çubuk’ta ‘Şükür Yemeği Ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti’ Verildi

Çubuk’ta ‘Şükür Yemeği Ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti’ Verildi

ANKARA (AA) – Ankara’nın Çubuk ilçesinde üç ayların başlaması münasebetiyle ‘Şükür Yemeği ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti’ programı düzenlendi.Çubuk’a...

ANKARA (AA) – Ankara’nın Çubuk ilçesinde üç ayların başlaması münasebetiyle ‘Şükür Yemeği ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti’ programı düzenlendi.

Çubuk’a bağlı Yukarı Çavundur Mahallesi’nde üç ayların başlaması münasebetiyle ‘Şükür Yemeği ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti’ programı düzenlendi.

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programa Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Ayhan Yılmaz, Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER) Başkanı Mustafa Akdoğan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, eski Belediye Başkanı Lokman Özden, Ak Parti ilçe Başkanı Baki Demirbaş, Sadet Partisi İlçe Başkanı İsa Çınar ve vatandaşlar katıldı.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal tarafından verilen ‘Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku’ konulu konferansın ardından, Kur’an-ı Kerim ziyafeti gerçekleştirildi. Program süresince sağanak yağmur yağarken, Tashih-i Huruf Kursları Koordinatörü Hafız İlhan Tok, Hacı Bayram Camii Müezzini Fevzi Ünal, Kura Hafız İsmail Çakmak ve Kur’an-ı Kerim okuma Türkiye ikincisi Hasan Latifoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Kuran Kursu öğretim görevlisi Lokman Öztürk tarafından yapılan duaya hep birlikte amin denildi.     

Dinleyenlerin Kur'an tilaveti ile duygulandığı programın sonunda davetlilere mercimek çorbası, etli bulgur pilavı ve lokma tatlısı ikram edildi.

Mübarek üç aylarla şereflenmeleri nedeniyle Kur’an-ı Kerim ziyafeti düzenlediklerini söyleyen Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Osman Şahbudak, ’’Türkiye ve Dünyada ün yapmış hocalarımızla bir araya gelerek Kur’an-ı Kerim ziyafeti yapıldı. Bolluk ve bereket ayında özellikle bugün yağmurla birlikte bu güzel günü idrak ettik’’ dedi.

Yaklaşık 500 kişiinin katıldığı program ilahi dinletisi ile son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı