Çubuk'ta Okçuluk Kursu Açıldı

Çubuk'ta Okçuluk Kursu Açıldı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde okçuluk kursu açıldı.Çubuk Belediyesinin desteğiyle, Halk Eğitim Merkezi ve Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde okçuluk kursu açıldı.

Çubuk Belediyesinin desteğiyle, Halk Eğitim Merkezi ve Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin katkılarıyla açılan kursta eğitimler, okulun spor salonunda 2. kademe okçuluk antrenörü Murat Arıöz tarafından veriliyor.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk'ta ilk defa yapılacak bu çalışmanın gerçekleşmesi için sporculara her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Acehan, "Ata sporu olan okçuluğu çocuklarımızın yaşatmasını istedik. Bu sporu öğrenen çocuklarımız da gelecek nesillere aktaracaktır. Yaşanabilir bir şehir ancak aktif spor yapan sağlıklı güçlü nesillerin yetişmesiyle olur" diye konuştu.   

Arıöz ise ilk etapta 9-17 yaş arası 30 sporcuyla çalışmalara başladıklarını söyledi.

Kursa yoğun ilgi olduğunu belirten Arıöz, kursiyerlerinden bir takım oluşturduklarını ve çalışmalarını yoğun tempoda yürüttüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Belediye Başkanımız Sayın Tuncay Acehan'ın yay ve ok takımlarından oluşan eğitim setlerini temin edip kursu açmamızı sağlamasından sonra yoğun bir başvuru oldu. Kursa yoğun ilgiden dolayı ilk etapta 30 öğrenci aldık. Haftada 3 gün kurs vermeye başladık. Eğitim verilen gün sayısını ileriki günlerde artırmayı düşünüyoruz. Temel hedefimiz, buradaki gençlerimizi okçuluk dalında iyi yetiştirip, onların Türkiye genelinde düzenlenen yarışmalara katılmalarını sağlamak olacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı