Çubuk’ta öğrenciler kuşlar için yuva yaptı

Çubuk’ta öğrenciler kuşlar için yuva yaptı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde ilkokul öğrencileri, kuşların soğuk ve yağışlı havalardan korunması için kuş yuvası ve yemlik yaparak ağaçlara...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde ilkokul öğrencileri, kuşların soğuk ve yağışlı havalardan korunması için kuş yuvası ve yemlik yaparak ağaçlara astı.

Çubuk Yavuz Selim İlkokulu 4/B sınıfı öğrencileri, çevreden topladıkları atık malzemelerle birbirinden farklı model ve renkte kuş evleri ve yemlik hazırladı.

Öğrenciler, harçlıklarıyla aldıkları yemlerin bulunduğu yemlikleri ve kuş yuvalarını Çubuk 2 Barajı'nda bulunan ormanlık alandaki ağaçların dallarına astı.

Sınıf öğretmeni İsmail Arık, yapılan çalışmayla öğrencilere çevre bilincini aşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Arık, etkinlikle öğrencilere doğa ve hayvan sevgisini de aşıladıklarını ileterek, şunları söyledi:

"Öğrencilerimizden gelen talep doğrultusunda böyle bir projeyi hazırladık. Her biri kendi isteğiyle ve özenle hazırladıkları kuş evlerini ve yemliklerini yine kendileri bizzat ağaçlara astı. Böyle bir uygulamadan dolayı çok mutlu oldular. Kendi harçlıklarıyla aldıkları yaklaşık 50 kilogram yemi de içerisine koydular. Bazı öğrencilerimiz de evlerinden getirdikleri bayat ekmekleri yaban hayvanlarına bıraktı."

Öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getiren Arık, projeyi geliştirerek devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :