Çubuk'ta Öğrenciler Fidan Dikti

Çubuk'ta Öğrenciler Fidan Dikti

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde öğrenciler fidan dikti.Batıkent'teki bir özel kolejde eğitim gören yaklaşık 100 öğrenci, "Senin de Bu Dünyada...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde öğrenciler fidan dikti.

Batıkent'teki bir özel kolejde eğitim gören yaklaşık 100 öğrenci, "Senin de Bu Dünyada Bir Dikili Ağacın Olsun" isimli etkinlik kapsamında Çubuk'a geldi.

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün katkılarıyla, ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağı Çavundur Mahallesi'ndeki Yeşil Vadi'de düzenlenen etkinlikte, öğrenciler yaklaşık 200 fidanı toprakla buluşturdu.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, bu tür etkinliklerin önemine dikkati çekerek, "Çocuklara ağaç sevgisini aşılamak ve bugünü çocuklarla paylaşmak çok güzel bir duygu" dedi.

Etkinliğin gerçekleştirildiği alana dikilen fidan sayısı hakkında bilgi veren Acehan, şunları söyledi:

"Son tespitimize göre 10 bin fidan dikildi ama bu tür gönüllü kuruluşların katkılarıyla inşallah planladığımızın daha da üstüne çıkacak. Bu bölge gelecekte Çubuk'un ve Ankara'nın mesire alanı olacak. Çubuk Çayı ile yaklaşık 6 kilometrelik alanda rekreasyon çalışmamız var. Bu fidan dikme çalışması da bunun altyapısını teşkil ediyor. Bu dikilen ağaçlar inşallah çocuklarımız gibi büyüyecek ve onların gölgesi altında inşallah piknik yapılacak, güzel sosyal etkinlikler düzenlenecek."

Kaynak:Haber Kaynağı