Çubuk'ta öğrenci meclisi seçimleri

Çubuk'ta öğrenci meclisi seçimleri

ANKARA (AA) - Öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşturulması amacıyla oluşturulan Türkiye Öğrenci Meclisi'nin Çubuk ilçesindeki temsilcileri seçildi. Çubuk...

ANKARA (AA) - Öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşturulması amacıyla oluşturulan Türkiye Öğrenci Meclisi'nin Çubuk ilçesindeki temsilcileri seçildi.  

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’ndaki seçim programında konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri" projesiyle öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Aslan, ’’Bugün Ankara’da bizi temsil edecek öğrencimizi seçeceğiz. Bu yaşlarda bir seçim ortamında bulunmanız ve demokrasi ile tam manasıyla tanışmanız sizler için büyük şans. Başarılı ve güzel bir seçim geçirmemizi diliyorum’’ diye konuştu.

Seçim süreci, ilçe temsilciliği adaylarının dilekçelerinin alınmasıyla başladı. Seçime ilçedeki çeşitli okullardan 20 öğrenci katıldı. Adayların kürsüden yaptığı konuşmaların ardından seçime geçildi. Oyların sayımı sonucu Fatih Sultan Mehmet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Ali Ekiz, Güldarpı İlköğretim Kurumları'ndan Fahriye Erdemir ve Özel Aksoy İlköğretim Kurumları'ndan Şevval Çakmak ilçe temsilciliğine seçildiler.

İlçe temsilcileri yemin ederek görevlerine başladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı