Çubuk'ta "Muhacir Kardeşim" Projesi

Çubuk'ta "Muhacir Kardeşim" Projesi

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde lise öğrencileri tarafından Suriyeli çocuklara destek olmak amacıyla başlatılan "Muhacir Kardeşim" Projesi devam ediyor....

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde lise öğrencileri tarafından Suriyeli çocuklara destek olmak amacıyla başlatılan "Muhacir Kardeşim" Projesi devam ediyor.

Çubuk Meliha Hasanali Bostan Fen Lisesi tarafından yaşama geçirilen projesi ile lise öğrencileri Suriyeli çocuklara destek oluyor.

Proje kapsamında öğrenciler Suriyeli çocuklarla sabah namazlarında ve yemek programlarında bir araya gelerek yalnız olmadıklarını hissettiriyor.

Merkez Camisi'nde bir araya gelen liseli öğrencilerle Suriyeli çocuklar sabah namazını birlikte kıldı daha sonra kahvaltı ve öğle yemeğini birlikte yedi.

Öğrencilerinin Suriyeli çocuklarla bir günlerini geçirmeleri için program düzenlediklerini anlatan Çubuk Meliha Hasanali Bostan Fen Lisesi öğretmenlerinden Bünyamin Aktaş, düzenlenen her etkinlikte ayrı bir güzellik yaşadıklarını söyledi.

Projeye her geçen gün yeni öğrencilerin de dahil olduğunu anlatan Aktaş, şunları kaydetti:

"Ensar-muhacir buluşmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Bugünkü buluşmamıza sabah namazıyla başladık ve Çubuk Öğretmen Evi'nde yapılan sosyal etkinliklerle devam etti. Tabi ki her buluşmamızda olduğu gibi bu buluşmamızda da duygusal anlar yaşandı. Daha önce kardeşliklerini ilan eden ensar ve muhacir kardeşlerle altı yeni muhacir ve ensar kardeşliklerini ilan ettiler. Yemek ikramlarının ardından uzun süre birlikte sohbet ettiler. Bahçede semaverde çay keyfi yapan muhacir ve ensar kardeşler, öğle namazını da eda ettikten sonra vedalaşarak ayrıldılar. Vedalaşmadan önce birbirleriyle hediyeleştiler."

Aktaş, etkinlikle öğrencilerin karşılıklı Arapça ve Türkçe pratiği yapma fırsatı bulduklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :