Çubuk’ta ilaçlama seferberliği başlatıldı

Çubuk’ta ilaçlama seferberliği başlatıldı

ANKARA (AA) - Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ilçede haşereyle mücadele seferberliği başlattıklarını söyledi. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün...

ANKARA (AA) - Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ilçede haşereyle mücadele seferberliği başlattıklarını söyledi.

Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan Demirbaş, son zamanlarda yapılan şikayetleri değerlendirmeye aldıklarını belirtti.

Demirbaş, sokak hayvanları ve haşereyle mücadele konusunda gelen şikayetlerin, ilk sıralarda olduğunu kaydederek, "5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve ilgili yönetmeliklere uygun olarak ilçemizde sok hayvanlarının bakım ve beslenmesi konusunda yoğun bir çalışma başlattık." dedi.

Kurulan özel ekiple, sokak hayvanlarının rehabilitasyon amacıyla barınağa alındığını vurgulayan Demirbaş, şunları söyledi:

"Barınaklarda kuduz ve parazit aşıları yapılıyor. Anne ve yavruların bakım ve beslenmesi yapılıyor. Daha sonra uygun olanalar Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte kısırlaştırmaları yapılır. Bu kapsamda da 2018 yılında 600 adet sokak hayvanı barınağına alınmış ve bunlardan 350’isi kısırlaştırılmıştır. Biz bu sayıyı biraz daha artırarak, daha fazla sokak hayvanına bu hizmetleri vermeyi amaçlıyoruz. Bu hizmetin yanında, çöp toplama alanında bulunan doğal barınakta 300’e yakın sokak hayvanına günlük besleme ve barınma hizmeti verilerek şehir merkezinden uzak tutmayı hedeflemekteyiz."

Demirbaş, mevsim şartları nedeniyle haşereyle mücadeleye büyük önem verdiklerine işaret ederek, "Bilindiği üzere ilçemiz tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı bir ilçedir. Öte yandan özellikle bu yıl yoğun bir yağış almış durumdayız. Bu da sineklerin üreme olanağını daha çok artırmıştır. Bu nedenle de sinek larvalarına yönelik gübre, çöp ve organik atıkların olduğu yerlerde ilaçlama çalışmalarına yoğun bir şekilde ağırlık verdik." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :