Çubuk'ta "Ferfene Geceleri" etkinliği

Çubuk'ta "Ferfene Geceleri" etkinliği

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde "Ferfene Geceleri" etkinliği gerçekleştirildi. Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde "Ferfene Geceleri" etkinliği gerçekleştirildi.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda yapıldı. Konakta toplanan vatandaşlar eskiden uzun kış gecelerinde, bayramlarda, düğünlerde oynanan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş oyunları oynadı.

Belediye Başkanı Tuncay Acehan, burada yaptığı açıklamada, unutulmaya yüz tutan kültürlerini en iyi şekilde yaşatmak için çeşitli programlar düzenlediklerini söyledi.

Uzun kış gecelerinin geleneksel eğlencesi olan ‘Ferfene Geceleri’ kültürünün önemine işaret eden Acehan, "Çubuk, tarihi çok eskilere dayanan bir ilçedir. Malazgirt savaşından sonra Türk boylarının yerleştiği Çubuk’ta tüm boyların isimlerini görmek mümkündür. Örf, adet ve geleneklerini unutmayan ve bugüne kadar yaşatan Ankara’nın en önemli ilçelerinden biridir." diye konuştu.

Programda, hazırlanan Çubuk'un eski fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterimi yapılırken, ilçenin ileri gelenlerinden Hüseyin Yıldız ise geçmişte ilçedeki konaklarda yapılan etkinlikleri ve gelenekleri anlattı.

Daha sonra programda dağıtılan ikramlıklardan yiyen konuklar, Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimleri Öğretim Görevlisi Şafak Yılmaz ve öğrencileri tarafından seslendirilen geçmişte yaşanan hayat hikayeleri ve manilerle eğlendi.

Geceye, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şube Başkanı Zekai Erkan ile davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :