Çubuk'ta avcıların sorunları masaya yatırıldı

Çubuk'ta avcıların sorunları masaya yatırıldı

ANKARA (AA) - İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyonuna bağlı derneklerin başkanları, Çubuk ilçesindeki toplantıda bir araya geldi.İlçedeki bir lokantada...

ANKARA (AA) - İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyonuna bağlı derneklerin başkanları, Çubuk ilçesindeki toplantıda bir araya geldi.

İlçedeki bir lokantada düzenlenen toplantıda, derneklerin ve avcıların sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyonu Başkan Yardımcısı Mesut Copur, kaçak avcılarla mücadelede daha etkin hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Avcının hem çevreci, hem doğa dostu, hem de yaban hayatını koruyup kollayan olduğunu ifade eden Copur, "Kesinlikle kaçak avcılarla mücadele etmeliyiz. Bu konuda da haklılığımızı her platformda dile getirmeliyiz." dedi.

Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Dernek Başkanı Ayhan Şahan ise Ankara'daki avcıların en önemli sorununun, avcı eğitim merkezinin olmayışı olduğunu belirtti.

Yaklaşık 5 milyon insanın yaşadığı ve binlerce avcının bulunduğu Ankara'ya doğayla iç içe, şehirden uzak bir avcı eğitim merkezi kurulması gerektiğini kaydeden Şahan, "Yapılacak eğitim merkezi aynı zamanda bulunduğu bölgeye ekonomik katkı sağlayacaktır. Bu nedenle de biz ilçemizde uygun bir yere böyle bir tesisin yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Hüseyingazi Avcılar, Atıcılar Derneği Başkanı Erdoğan Yıldırım da düzenlenecek şenliklerde yarışmalara standart getirilmesini istedi.

Önceki yıllarda yapılan şenliklerde derneklerin zarar ettiğini ifade eden Yıldırım, "Zarar etmeden üyelerimize hizmet etmeliyiz. Yoksa dernekleri ayakta tutamayız." dedi.

Konuşmaların ardından bu yıl yapılacak şenlikler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :