Çubuklu eskrimcilerin başarısı

Çubuklu eskrimcilerin başarısı

Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü ile ANKA Gençlik Spor Kulüplerinin eskrim sporcuları, "Büyükler Türkiye Şampiyonası"nda hem kulüp hem de ferdi olarak başarı sağladı

ANKARA (AA) - Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü ile ANKA Gençlik Spor Kulüplerinin eskrim sporcuları, Samsun'da gerçekleştirilen "Büyükler Türkiye Şampiyonası"nda hem kulüp hem de ferdi olarak derece elde etti.

ANKA Gençlik Spor Kulübü antrenörü ve başkanı Mustafa Kalender, yaptığı açıklamada, Çubuklu iki kulübün müsabakalardan iki kupa ve iki madalya aldığını, eskrimcilerin "nefes kesici" bir mücadele sergilediğini belirtti.

Şampiyonaya Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Samsun, Eskişehir, Kütahya, Kastamonu ve Adıyaman'dan 72 sporcunun katıldığı bilgisini veren Kalender, şunları kaydetti:

"Yoğun bir antrenman döneminden geçen 2 kulübümüzün sporcuları da müsabakalara katıldı. Hedefimiz, ilçemize kupa getirmekti, bunu da başardık. Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Murat Topgül ve Enver Yıldırım, finale isimlerini yazdırdı. Yarı finalde Yıldırım, rakibi Ahmet Ant'ı 15-13 yenerek finale yükseldi. Topgül ise Eskişehir Demirspor Kulübü Sporcusu Muhammed Anasız'ı 15-8 mağlup ederek, kulüp arkadaşı Yıldırım'ın finaldeki rakibi oldu. Finalde, Topgül, Yıldırım'ı 15-14 yenerek şampiyon oldu ve altın madalyanın sahibi oldu."

Kalender, takım müsabakalarında da ANKA Gençlik ve Spor Kulübü'nün ODTÜ Spor Kulübünü yenerek, adını finale yazdırdığını, finalde ise ANKA Gençlik ve Spor Kulübü'nün Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü'nü 45-43 yenerek altın kupayı aldığını bildirdi.

İki spor kulübünün sporcularını da kendisinin çalıştırdığını dile getiren Kalender, "Ferdi ve takım müsabakalarında alınan birincilik ve ikincilik, beni gerçekten çok gururlandırdı. Ancak daha yolun başındayız, hedeflerimiz sadece Türkiye şampiyonaları değil, uluslararası müsabakalarda da altın madalyalar ve kupalar almaktır" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı