Çubuk-Orta arasındaki tarihi yol çalışmaları başladı

Çubuk-Orta arasındaki tarihi yol çalışmaları başladı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesi ile Çankırı'nın Orta ilçelerini birleştirecek tarihi yolun, Çubuk kısmındaki yol yapım çalışmaları başladı.Eski...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesi ile Çankırı'nın Orta ilçelerini birleştirecek tarihi yolun, Çubuk kısmındaki yol yapım çalışmaları başladı.

Eski Çankırı yolu olarak kullanılan ve "Karapazar Yolu" ismiyle bilinen Çubuk-Orta yolunun Çubuk sınırları içerisindeki bölümünde yol yapım çalışmaları başladı.

Hacılar-Avcıova yolunun yeniden yapıldığı çalışma ile Çubuk-Avcıova arası yaklaşık 3 kilometre kısalırken, 68 kilometrelik Çubuk-Orta yolunun ise 50 kilometreye düşeceği belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışma tüm hızıyla sürüyor.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, Orta Kaymakamı Mehmet İlidi, Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay ve mahalle muhtarlarıyla birlikte yapımı devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Halk arasında "Karapazar Yolu" olarak adlandırılan ve bölgenin zorlu coğrafi şartlarından dolayı eski yolun özellikle kış aylarında kullanılamadığını söyleyen Kaymakam Şahin, yolun yapılmasıyla iki ilçe ve bazı iller arasında ulaşımın çok rahat ve kolay olacağını belirterek, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı