CÜ ile ÇASGEM arasında protokol imzalandı

CÜ ile ÇASGEM arasında protokol imzalandı

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) arasında iş birliği protokolü imzalandı....

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

CÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitede gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, çeşitli üniversitelerde olduğu gibi kurumlarla da bu tür protokoller imzaladıklarını belirtti. Bu kapsamda, ÇASGEM ile güzel bir protokol imzalandığını aktaran Yıldız, "İnşallah bundan sonra daha güzel şeyler olacağına inanıyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin.” ifadesini kullandı.

Yapılan protokolle, sanayinin çalışma hayatı içinde yer alan konularında eğitim almak isteyen çalışanlar, işverenler ile işçi-işveren kuruluşlarına yönelik Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM) ile iş birliği halinde sertifikalı/sertifikasız kurslar ve eğitimler düzenlenmesi amaçlanıyor.

Protokole göre, ÇASGEM organizasyonun yürütücülüğünü yüklenecek, eğitim masraflarını karşılayacak, eğitimlerde görev alacak olan öğretim üyelerinin ve görevlilerinin ücretlerini ödeyecek, düzenlenecek ücretsiz kursları duyurmak için basın ve halkla ilişkiler çalışmasını yürütecek.

CÜ ise derslikleri temin etmek, ders notlarını hazırlamak, katılımcıların sınava alınması gibi faaliyetlerden sorumlu olacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :