CSO Rus müzikleriyle Ankaralıları buluşturacak

CSO Rus müzikleriyle Ankaralıları buluşturacak

CSO, 26-27 Ocak'ta Avustralyalı Orkestra Şefi Matthew Coorey yönetiminde ve Rus piyanist Yevgeni Sudbin eşliğinde Ankaralı müzikseverlerle bir araya gelecek

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) 26-27 Ocak'ta Avustralyalı Orkestra Şefi Matthew Coorey yönetiminde ve Rus piyanist Yevgeni Sudbin eşliğinde Ankaralı müzikseverlerle buluşacak.

CSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, müzik kariyerine korno sanatçısı olarak başlayan Orkestra Şefi Matthew Coorey, Avustralya, ABD ve Avrupa'da önemli orkestralar yöneterek, Filistin Ulusal Orkestrası ile Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya konser turnesine çıkmıştı. Solist Yevgeni Sudbin de dünyada başarılı konserler vererek, birçok önemli şefle çalışan sanatçılar arasında yer alıyor.

Konserde, Sergey Rahmaninof'un en ünlü eserlerinden biri olarak görülen "do minör Op.18 numaralı 2. Piyano Konçertosu" seslendirilecek.

20. yüzyılın en büyük piyanist ve bestecileri arasında bulunan ve Rus romantizminin son büyük bestecisi unvanını taşıyan Rahmaninof, konçertoyu başarısızlıkla sonuçlanan 1. Senfonisi'nden sonra düştüğü bunalım ve gördüğü hipnoz tedavisi sonrasında bestelemişti. Eser, bestecinin dört piyano konçertosu arasında en sevileni olmuştu.

Konserin ikinci bölümünde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Şef Matthew Coorey yönetiminde, 20. yüzyıl müziğinin en etkili ve önemli bestecilerinden Igor Stravinski’nin Petruşka balesini seslendirecek.

Bestecinin 1911'de tamamladığı yapıt, dramatik ifadesi, zengin orkestrasyonu ve Rus halk müziğinden alınmış melodileri sayesinde kısa zamanda bütün dünyada sevilen eserler arasında yer aldı.

Konser biletlerine gişelerden, Dost Music Center’dan ve www.biletinial.com’dan ulaşılabilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :