CRR'de "Yunus Emre Aşka Yolculuk" konseri

CRR'de "Yunus Emre Aşka Yolculuk" konseri

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Serap Çiftçi, halk şairi Yunus Emre'nin eserlerini seslendirdi

İSTANBUL (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Serap Çiftçi, "Yunus Emre Aşka Yolculuk" adlı konseriyle, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda hayranlarıyla buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nce organize edilen konserde sahne alan Çiftçi, halk şairi Yunus Emre'nin eserlerini seslendirdi.

Çiftçi, en önemli duygunun "İlahi Aşk" olduğunu vurgulayarak, Yunus Emre'nin, Türk tasavvuf edebiyatında kendine has bir tarzın kurucusu ve ilahi aşkın öncülerinden olduğunu belirtti.

Yunus Emre'nin, Ahmet Yesevi ile başlayan tekke şiiri geleneğini, özgün bir özdeyişle Anadolu topraklarına yansıttığını vurgulayan Çiftçi, konserin hazırlanmasında emeği geçenlere minnet duygularını iletti.

Çiftçi, şunları kaydetti.

"Tasavvuf ve insan sevgisini anlatırken 'Yaratılmışı hoş gördük yaratandan ötürü' diyebilecek kadar ince bir ruha sahip olan Yunus Emre'nin, deniz değil okyanus olduğunu belirtmek istiyorum. İlahi aşkın ve tasavvufun yeryüzüne gelmiş en büyük dervişlerinden olan Yunus Emre'ye selam olsun. Selam olsun yüreğinde Allah aşkıyla hak yolunda olanlara ve selam olsun Allah'ın sevgisini insanın yüreğinde yakan ateş olanlara."

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçısı ve uluslararası festivallerde sahne alan Çiftçi, konserde insan sevgisi ve hoşgörüyü tasavvufi bir anlayışla dile getiren Yunus Emre'nin, "Ben yürürüm yane yane", "Bana seni gerek seni", "Severim seni ben candan içeri", "Taştın yine deli gönül", "Dağlar ile taşlar ile", "Yunus diye", "Benim adım dertli dolap" ve "Hak bir gönül verdi bana" gibi sevilen eserlerini, şef Hüseyin Anıl Özkan'ın düzenlemesiyle, müzikseverlere sundu.

Konserde, orkestra sanatçıları Mustafa Selçuk Eraslan klasik kemençede, Hüseyin Avni Özaydın neyde, Nuri Yiğit Avcı klavyede, Umut Oymak basgitarda, Hasan Kiriş tamburda, Barış Songur, Numan Barış Eriş ve Emirhan Uygun perküsyonda yer aldı.

Tiyatro sanatçısı Ali Düşenkalkar ise konser boyunca seslendirdiği Yunus Emre'nin şiirleriyle, Serap Çiftçi'ye eşlik etti. Konserden sonra sanatçılara çiçek takdim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :