Çözüm Akademi Temel Lisesi MEB Onayını Aldı

Çözüm Akademi Temel Lisesi MEB Onayını Aldı

Konya Çözüm Akademi Temel Lisesi yönetim kurulu üyesi Gürkan GÜLCEMAL Konya Karatay ilçesinde MEB’den onay alan ilk ve tek temel lise olduklarını ve öğrenci kayıtlarının başladığını belirtti.

Temel Liseler örgün eğitim kurumlarıdır. Temel Liselere öğrencilerin Özel Öğretim Kurumları yönetmeliğinin  51/d maddesine göre nakil ve geçiş işlemleri yapılır . (51/d (Ek:RG-5/7/2014-29051) Temel liselerin dokuzuncu sınıfına, ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu bitirenlerin kaydı yapılır. Dokuzuncu ve diğer sınıflarına ise aynı veya farklı program uygulayan ortaöğretim okullarından öğrenci nakil ve geçişleri yapılır.)

5 yıldan beri 3B Dershaneleri olarak binlerce öğrenciyi liselere ve üniversitelere hazırlıkta hayallerine kavuşturduklarını söyleyen Gülcemal yeni dönemde Konya Çözüm Akademi Temel Lisesi olarak yeni başarılar hedeflediklerini beyan etti. Konu ile ilgili sorularımızı da cevaplayan Gülcemal şu açıklamalara yer verdi: Eğitimdeki 20 yıllık tecrübemizi dönüşüm dolayısıyla Temel Liseye aktarıyoruz. Temel Liseler Türkiye’nin yeni eğitim kurumlarıdır. Temel Liselerde Anadolu Lisesi Müfredatı uygulanmaktadır ve eğitimin sonunda lise diploması verilmektedir. Dolayısıyla bu sistem okul-dershane ikilemini ortadan kaldıracaktır. Kontenjanlarımızın sınırlı olması sebebi ile velilerimiz, öğrencilerimizin daha ekonomik şartlarda kayıt olabilmesi için acele etmeleri gerekmektedir. Temel Liseler diğer özel kolejlerle karşılaştırıldığında fiyatları oldukça caziptir. Veliler eğitim öğretim desteğinden de yararlanırsa ücretin önemli bir kısmı devlet tarafından ödenmektedir. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyen velilerimizi Selçuk Üniversitesi rektörlüğü yanındaki okul binamıza bekliyoruz.

cozum-akademi-(1).jpg