Çorum’da imam hatip rüzgârı

Çorum’da imam hatip rüzgârı

TİMAV ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesi ileÇorum’da imam hatip rüzgârı esti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı proje destekleri kapsamında Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen “Yeni Eğitim Sistemi ve İmam Hatip Okulları” konulu panel ve “İmam Hatip Şöleni” 23 Mayıs Cumartesi günü Çorum’da yapıldı. Turgut Özal Konferans Salonu’nda Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilen panele Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile idareci ve öğretmenler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük yaptı. Büyük, Çorum’da böyle bir program organizasyonuna imza atmanın kendileri için onur verici bir durum olduğunu ifade etti. Büyük, İmam Hatipler Okullarının Çorum’da büyük bir azim ve gayretle çalıştığını ifada ederek, Çorum’un eğitimde kat ettiği mesafeyi rakamlarla ortaya koydu.

Panelde konuşan TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz: “Türkiye ilginç zamanlar yaşadı. Darbe dönemlerini geride bıraktık. İlginç muamelelere maruz bırakıldık. İmam Hatip hep hedefte oldu. Din düşmanlığı sergiledikleri ve hedef aldıkları kurum haline geldi. Milletimiz dine dair ne varsa korumayı kollamayı hep beraber başardı. Elimizden alınanlar bir hakkın iadesi olarak geri verildi” dedi.

İHL’LER HEP HEDEFTE OLDU

İmam Hatip okullarının elde ettiği kazanımların kaybedilmesine kesinlikle müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Öksüz, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye olarak normalleşme adımlarını tamamladık. İmam Hatiplerin önündeki engellerin kaldırılmasında emeklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Karar vericiler üzerlerine düşeni yaptı. İmam Hatiplerin ortaokulları açıldı, başörtüsü sorunu çözüldü, üç tane din dersi müfredata eklendi. Ortak sorumluluklarımız var. Rehavete kapılmamız bize ciddi veballer yükler. Eğitim kadromuzun öğrencilerin dünyasında daha çok var olacak şekilde olması lazım. İmam Hatiplere büyük oranda teveccüh gösteriliyor. Din eğitimi ve inanç değerlerinin yaşatılmasında bu kazanımlar çok büyük önem taşımaktadır. Diyanet teşkilatını geliştirip dinamik hale getirmeliyiz. Okul sayısı öğrenci sayısı kalite artırımı için gayretlerimizi artırmalıyız. Bir milyonu aşan öğrencimiz var. Elde ettiğimiz kazanımların kaybedilmesine müsaade etmemeliyiz.”

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Âdem Korukçu’nun oturum başkanlığını yaptığı panelde; Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük “Yeni Eğitim Sistemi v3 4+4+4”, Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Aydemir “İmam Hatip Okullarının Toplumsal Karşılığı ve Önemi”, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar ise “İmam Hatip Okulları Müfredatı ve Din Eğitimi” konulu bildirilerini sundu. Panelde yeni eğitim sistemi ve İmam Hatip Okulları konuşuldu.

İMAM HATİP ŞÖLENİ

Gündüzki panelin ardından 23 Mayıs Cumartesi akşamı Çorum Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda “İmam Hatipliler Şöleni” düzenlendi. Binlerce öğrenci, aileleri ve Çorumlu vatandaşların katıldığı şölen açılış konuşmaları ile başladı. Geceye, AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, AK Parti Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, öğretmenler, öğrenciler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

250 ÖĞRENCİDEN OLUŞAN KORO BÜYÜK TAKDİR TOPLADI

250 İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi öğrencisinden oluşan Tasavvuf Musiki Korosu ve Semazen Ekibi'nin hazırladığı eşsiz konser ve gösteri büyük beğeni ve takdir topladı. Öğrenciler tarafından şiirler ve ilahilerin okunduğu şölen katılımcılardan tam not aldı. İmam Hatip Şöleni sevilen ezgi sanatçısı Mustafa Cihat'ın konseri ile sona erdi.