Çorum'da FETÖ/PDY davası

Çorum'da FETÖ/PDY davası

"Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" ile "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla haklarında dava açılan, tutuklu 8 eski polis ve memurun yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 8 kişinin yargılanmasına başlandı.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen tutuklu sanıklar emniyet mensupları Hasan Ş, Emin S, Ali T, Ayhan Ç. ve Yaşar Ç. ile sağlık memurları İbrahim K. ve Fatih K. ve memur İbrahim A. katıldı.

Mahkeme heyeti başkanı, duruşmada haklarındaki suçlamaları okuduktan sonra sanıklara söz verdi.

İddianamede, "Halil" kod adını kullandığı ve "adliyede sohbet imamı" olduğu belirtilen sanık İbrahim K, suçlamaları reddetti.

Kod adı kullanmadığını ifade eden İbrahim K, "Bazı kişiler ismini karıştırarak, beni 'Halil' olarak tanıyor olabilir. Sohbet imamı olduğumu da kabul etmiyorum. Tahliyemi istiyorum." dedi.

Diğer sanıklar da terör örgütüyle bağlantıları olmadığını öne sürerek, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tahliye taleplerini reddettiği sanıkların örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanımıyla ilgili durumlarının güncellenmesi için İl Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede, İbrahim K. için "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 15 yıldan 22 yıla kadar, diğer sanıklar için de "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :