Çorum El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı açıldı

Çorum El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı açıldı

Fuarda 50 ilden 93 firma yer aldı

ÇORUM (AA) - Çorum'da ikincisi düzenlenen El Sanatları ve Hediyelik Eşya Alışveriş Fuarı'nda Türkiye'nin farklı illerinden yöresel ürünler sergileniyor.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar ve Sergi Kompleksi'nde 50 ilden 93 firmanın yer aldığı fuarın açılışı için tören düzenlendi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, burada yaptığı konuşmada, fuarların ülkelerin ve kentlerin tanıtımına önemli katkı sağladığını, ayrıca üreticilerle tüketicilerin buluşma adresi olduğunu söyledi.

Fuarın ramazan ayı öncesi iyi bir fırsat olduğunu belirten Ceylan, "Kentimizin fuarcılık konusunda bir potansiyeli var. İlgili kurumlarımızın öncülüğünde etkili fuarlar da düzenleniyor. Bugün başlayan fuarımızın da amacına ulaşacağına inanıyorum. Ülkemizin her yöresinde farklı ürünler ve farklı lezzetler var. Bu fuarda bunların hemen hemen hepsini görme imkanı bulacağız." diye konuştu.

Organizatör firmanın yetkilisi Mehmet Saçmacı ise farklı yörelerden farklı tatları vatandaşlarla buluşturmak için 20 ilde fuar düzenlediklerini belirterek, Çorum'u bu alanda bir cazibe merkezi haline getirerek, bundan sonraki süreçte yılda 2-3 organizasyon gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını gerçekleştiren Ceylan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ve beraberindekiler, stantları gezerek ürünlerle ilgili bilgi aldı. Katılımcılarla sohbet eden Ceylan'a, çeşitli yöresel ürünlerden ikram edildi.

Kayseri, Yozgat, Ankara, Kırşehir, Erzurum, Nevşehir, Niğde, Trabzon, Sivas, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Tokat ve Aksaray'ın yöresel ürünlerinin de yer aldığı fuarda, pastırma, sucuk, cağ kebabı, fındık, pestil, künefe ve kaymağın yanı sıra yöresel ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Fuar, 5 Haziran'a kadar açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :