Çorba ikramı ile yürekleri ısıtıyor

Çorba ikramı ile yürekleri ısıtıyor

Fatih'te sokaklarda kalanlardan etkilenerek bu kişilere çorba ikramında bulunmaya karar veren Polat Çakmak, bu hizmeti ile Saraçhane Parkı'nda her gün 400 kişiye ulaşıyor- Çakmak ve arkadaşları, mesai bitiminin ardından iş yerinde pişirdikleri çorbayı par

İSTANBUL AA - HÜSEYİN YAHYA ŞEKERCİ - Fatih'te sokaklarda kalanlardan etkilenerek bu kişilere çorba ikramında bulunmaya karar veren Polat Çakmak, bu hizmeti ile Saraçhane Parkı'nda her gün 400 kişiye ulaşıyor.

Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 yıl önce Fatih'te sokaklarda yaşayan insanları görünce onların karınlarını doyurmak için bir faaliyet başlatmak istediklerini, bu amaçla yola çıktıklarını söyledi.

Allah rızasını kazanmak için parkta yatan, sokakta kalanlara çorba ikram ettiklerini aktaran Çakmak, "Hafta içi her akşam saat 20.30'da Fatih Saraçhane Parkı önündeyiz. Günde 400 kişilik çorba dağıtıyoruz. Gün içinde 8 kişiyle organize olarak bu hizmeti yürütüyoruz. Çorbayı kendi iş yerimizde kendimiz yapıyoruz. Akşam işten çıkıyoruz, çorba yapmaya başlıyoruz. 18.00'da işten çıkıyoruz, 20.00'da çorbamız pişmiş oluyor. 20.30'da burada olup dağıtıma başlıyoruz. Kendi aracımla getiriyorum çorbayı." diye konuştu.

Çakmak, genelde hizmetlerinden sığınmacıların, evsizlerin faydalandığını anlatarak, "Biz yardım etmezsek aç kalacaklar diye düşündük ve yemek ihtiyaçlarını gidermek için, gönüllerini kazanmak için, bu çorba dağıtımını başlattık. Soğuk kış günlerinde kursaklarından sıcak bir bardak çorbanın geçmesi bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Polat Çakmak, evlerine ya da çalışmaya giden insanlara da çorba ikram ettiklerini kaydetti.

- "Ortalama 150 parça kıyafet dağıtıyoruz"

Fatih'in Torunları Sosyal ve Yardımlaşma Derneği adına yürütülen faaliyetler kapsamında ihtiyaç sahiplerine kıyafet dağıtımı da yaptıklarını belirten Çakmak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kardeşlerimizin toplamış olduğu ikinci el kıyafetleri dağıtıyoruz. İkinci el eşya topluyoruz; battaniye, mont, ayakkabı, çorap dahil, her şeye ihtiyacı var sokakta kalanların. Hiçbir şeyleri yok. Onların ellerinde sadece torbaları var. O torbalar onların evleri... Onlar için ne lazımsa aklınıza gelen her şeyi ulaştırmaya çalışıyoruz. Ortalama 150 parça kıyafet dağıtıyoruz."

Para yardımı kabul etmediklerini, bağışçılardan karton bardak, kıyafet ve ekmek gibi destekler beklediklerini vurgulayan Çakmak, yaz için de aynı noktada mevsime uygun bir yöntem geliştirerek yoksullara yardım etmeye devam edeceklerini söyledi.

-"Başka yere gitsek aç kalırız"

Çorba ikramından ve kıyafet yardımından faydalanan Suriyeli sığınmacı Ferit Abdo (20), aldığı hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her gün parka geldiğini belirten Abdo, "Elbise, mont, ayakkabı verdiler bize. Gelip çorbamızı içiyoruz. Allah razı olsun." dedi.

Güven Baskıcı (35) da sokaklarda kaldığını söyleyerek, hizmeti sunanlara teşekkür etti.

Çalışmadığını aktaran Baskıcı, "Günü birlik işler yapıyorum. Karton toplama, kağıt toplama, hamallık yapıyorum. Evim de yok. Allah razı olsun bu hizmeti yapanlardan. Ne diyelim? Bunu bulamayan da var. İnançlı insanlarız, nimetlere saygımız var. Ben sabahtan beri yemek yemedim mesela. Sonra geldim burada çorba içtim. Her akşam geliyorum. Garibanların en çok barınacağı yerler buralar, o yüzden buralarda oluyorum. Başka yere gitsek aç kalırız. Burada en azından çorba veren oluyor. Halden anlayan insanlar var." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :