ConocoPhillips ilk çeyrek bilançosunu açıkladı

ConocoPhillips ilk çeyrek bilançosunu açıkladı

Şirketin bu yılın ilk çeyreğindeki geliri yüzde 55 artarak 7,77 milyar dolar oldu- Geçen yılın ocak-mart döneminde 1,47 milyar dolar zarar eden firma, bu senenin aynı döneminde 777 milyon dolar net kar elde etti

NEW YORK (AA) - ABD'nin en büyük petrol şirketlerinden olan ConocoPhillips bu yılın ilk çeyreğine dair bilançosunu açıkladı.

ConocoPhillips'ten yapılan açıklamaya göre, şirketin bu yılın ilk çeyreğindeki geliri yüzde 55 artarak 7,77 milyar dolar oldu. Firma, geçen senenin ilk üç ayında 5,01 milyar dolar gelir açıklamıştı.

Geçen yılın ocak-mart döneminde 1,47 milyar dolar zarar eden şirket, bu senenin aynı döneminde ise 777 milyon dolar net kar elde etti. Şirket, geçen yılın ilk çeyreğinde hisse başına 1,18 dolar zarar ederken, bu yılın aynı döneminde ise 0,62 dolar net kar elde etti.

Firma, ayrıca, sermaye ve yatırım harcamalarını yıldan yıla yüzde 48 düşürdüğünü açıkladı. Buna göre, geçen yılın ocak-mart döneminde 1,82 milyar dolar olan bu gösterge, bu senenin ilk çeyreğinde 948 milyon dolara geriledi.

ConocoPhillips'in olumlu gelen bilançosuna rağmen, şirketin ilk çeyrek net kar ve gelirindeki artış piyasa beklentilerinin altında kaldı.

New York borsasında dünü 47,48 dolardan tamamlayan şirket hisseleri, bugün yüzde 2,5 düşüşle 46,27 dolara kadar geriledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :