CONMEBOL yeni programı onayladı

CONMEBOL yeni programı onayladı

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu yeni bir Uyum ve Uygulama Programı onayladı

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun (CONMEBOL), "verimliliği ve şeffaflığa" yönelik yeni bir Uyum ve Uygulama Programı onayladığı bildirildi.

CONMEBOL'un resmi internet sayfasından yapılan yazılı açıklamada, Yürütme Komitesi'nin 24 Temmuz'da Rusya'nın St. Petersburg kentinde gerçekleştirdiği toplantıda, amacı konfederasyonun çalışmalarındaki "verimliliği ve şeffaflığı garanti altına almak" olduğu belirtilen yeni bir Uyum ve Uygulama Programı onayladığı ifade edildi.

Söz konusu programın, CONMEBOL yetkililerinin aldığı ücretleri açıklamayı öngördüğü bildirilen açıklamada, "yasa dışı faaliyetleri, yolsuzluğu ve uygun olmayan davranışları şikayet etmek ve etkili biçimde araştırılmasını sağlayacak hızlı bir mekanizma” oluşturulacağı kaydedildi.

Konfederasyonun, "yargı veya hükümet makamları tarafından, futbol camiasının bütünlüğünü tehlikeye atacak suç işlemekle itham edilen kişilerle" ticari ilişki kurmayacağı belirtilen açıklamada, ihalelere katılacak şirketlerin geçmişini araştırmaya yönelik protokolün onaylandığına da değinildi.

ABD'de 27 Mayıs'ta, FIFA'nın üst düzey 9 yöneticisiyle 5 spor pazarlama şirketi yöneticisine rüşvet, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarından dava açılmış, zanlılardan FIFA Başkan Yardımcıları Jeffrey Webb ve Eugenio Figueredo, FIFA yöneticileri Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel ve Jose Maria Marin İsviçre'de gözaltına alınmıştı.

Uruguay parlamentosunun üst kanadı Senato 12 Haziran'da, söz konusu soruşturmayı dikkate alarak, başkent Asuncion'daki merkeze dokunulmazlık veren 1997 tarihli kanununun iptalini öngören yasayı oy birliğiyle onaylamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı