Çonkar, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı seçildi

Çonkar, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı seçildi

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Grubu Başkanlığına seçildi. Önceki Başkan Osman...

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Grubu Başkanlığına seçildi.

Önceki Başkan Osman Aşkın Bak'ın Gençlik ve Spor Bakanlığına getirilmesi dolayısıyla, NATO PA Türk Grubu, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak'ın geçici başkanlığında toplandı.

Toplantıda, aynı zamanda Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı olan Çonkar, oy birliğiyle NATO PA Türk Grubu Başkanı seçildi.

Çonkar, her zaman olduğu gibi Türkiye'nin milli menfaatlerini önceleyerek görev yapacağını belirterek, NATO PA Türk Grubu'nun iktidar ve muhalefet partilerine ait üyelerinin bugüne kadar başta güvenlik ile ilgili konular olmak üzere milli menfaatlerin söz konusu olduğu durumlarda ortak hareket ederek, başarılı ve örnek bir çalışmayı ortaya koyduğunu ifade etti.

Bu ortak hareket ve birlikteliğin güçlü temsili sonucu, NATO PA'nın geçen yılki toplantısında Türkiye'nin üye sayısının 12'den 18'e yükseltildiğini anımsatan Çonkar, görevini yürütürken Türkiye'nin menfaatine olan her konuda tüm üyelerin katkılarına ve önerilerine açık olacağını ve duyulan güvene layık olmaya çalışacağını kaydetti.

Çonkar, Avrupa ülkeleri, ABD ve NATO İttifakı ile ilişkilerin her zamankinden daha hassas olduğu ve önem arzettiği bir dönemde NATO PA Türk Grubu Başkanlığı görevine seçilmesinin kendisine yüklediği sorumluluğun farkında olduğunu da bildirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :