ÇOMÜ 100 bininci mezununu verdi

ÇOMÜ 100 bininci mezununu verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:- "Bugünün gençleri, bugünün yiğitleri 15 Temmuz başta olmak üzere ülkemize yan bakanlara 'Dur' dediler ve 'Dur' diyecekler inşallah. Bu ülkenin beraberliği birliği, genci kadını, yaşlısı erkeği, zengini fakiri yek vücut h

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bugünün gençleri, bugünün yiğitleri 15 Temmuz başta olmak üzere ülkemize yan bakanlara 'Dur' dediler ve 'Dur' diyecekler inşallah. Bu ülkenin beraberliği birliği, genci kadını, yaşlısı erkeği, zengini fakiri yek vücut halde bu bayrağın ve devletin yanında duracak." dedi.

25. kuruluş yıldönümünü kutlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) 100 bininci mezun verildi.

Turan, 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ÇOMÜ'nün 4 enstitüsü, 14 fakültesi, 4 yüksekokulu, 13 meslek yüksekokulu ile büyük bir aile olduğunu söyledi.

ÇOMÜ'nün 50 bin öğrencisinin bulunduğunu ifade eden Turan, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 8 bin 500 öğrencinin mezun olduğunu anımsattı.

"Hangi terör örgütü, bize yan bakan hangi uluslararası güç olursa olsun, gençlerle beraber yürümekten bir daha gurur duyduk" ifadesini kullanan Turan, şunları söyledi:

"Ülkemiz adına umutlandık, onurlandık. 'Tek bayrak' diyen, 'Tek millet' diyen, 'Tek devlet, tek vatan' diyen bu gençlerimizle beraber bir daha gördük ki hiçbir korkumuz olmayacak, sırtımız yere gelmeyecek. Şu karşıki dağlarda başta Mustafa Kemal Paşa olmak üzere Yahya Çavuşlar, Seyit Çavuşlar nasıl ki 102 yıl önce bu ülkeye yan bakanlara bu ülkeye kastedenlere 'Dur' demişlerdi. Bugünün gençleri, bugünün yiğitleri 15 Temmuz başta olmak üzere ülkemize yan bakanlara 'Dur' dediler ve 'Dur' diyecekler inşallah. Bu ülkenin beraberliği birliği, genci kadını, yaşlısı erkeği, zengini fakiri yek vücut halde bu bayrağın ve devletin yanında duracak."

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin, hem eğitimde hem de bilimsel araştırmada akademik kaliteyi önceliği yapmış ve bu doğrultuda çalışan çeyrek asırlık bir devlet üniversitesi olduğunu ifade etti.

Üniversitelerinin 50 bine yakın öğrencisi ile Türkiye'nin en büyük ve en çok tercih edilen üniversitelerinden birisi olduğunu anlatan Acer, şu değerlendirmede bulundu:

"Tarihi değerleri ve doğal güzellikleri ile ünlü Çanakkale ve ilçelerinde, birbirinden seçkin yerleşkelerinde ve Çanakkale Boğazı'na nazır merkez yerleşkesinde kurulu eşsiz güzellikte bir üniversite. Teorik eğitimle yetinmeyen, öğrencilerin uygulama imkanlarını ve iş dünyası ile ilişkilerini güçlendiren imkanlar oluşturmuş bir üniversite. Türkiye'nin en güçlü arkeoloji bölümlerinden birine, en büyük astrofizik gözlem evine, sınırlı sayıda üniversitede bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesine, en güçlü Japonca bölümüne, alanlarında ön sıralarda yer alan fakülte ve yüksekokullara sahip, Türkiye'de akademik kalite sıralamasında son iki yılda 15 basamak birden ilerlemiş bir üniversite."

Konuşmaların ardından mezun olan 8 bin 500 öğrenci keplerini havaya fırlattı, Arslanbek Sultanbekov da konser verdi.

Törene, Çanakkale Vali Vekili Adil Karataş, Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ile akademisyenler, öğrenciler ve yakınları katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :