Commerzbank'tan üçüncü çeyrekte 472 milyon avro net kar

Commerzbank'tan üçüncü çeyrekte 472 milyon avro net kar

Commerzbank CEO'su Zielke:- "Bu yıl dönüşümümüz için temel atmakta iyi bir ilerleme kaydettik. Sürdürülebilir uzun vadeli karlılık adına biz büyümeye odaklanıyoruz"

FRANKFURT (AA) - Almanya'nın en büyük bankalarından Commerzbank'ın bu yılın üçüncü çeyreğindeki net karı 472 milyon avro oldu.

Commerzbank, bu yılın üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 2016'nın üçüncü çeyreğinde 288 milyon avro net zarar açıklayan banka, bu yılın aynı döneminde 472 milyon avro net kar elde etti.

Commerzbank bu yılın üçüncü çeyreğinde 629 milyon avro, 9 ayda da 1 milyar 144 milyon avro faaliyet karına ulaştı. Bankanın faaliyet karı geçen yılın üçüncü çeyreğinde 429 milyon avro, 9 aylık döneminde de 1 milyar 62 milyon avro seviyesindeydi.

Commerzbank Üst Yöneticisi (CEO) Martin Zielke, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Bu yıl dönüşümümüz için temel atmakta iyi bir ilerleme kaydettik. Sürdürülebilir uzun vadeli karlılık adına biz büyümeye odaklanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Zielke, hem müşteri hem de varlıklar açısından büyüdüklerini belirterek, "Risk ağırlıklı kalemleri ve sermayeyi ana faaliyetlerimize başarıyla yeniden tahsis ettik. Dijitalleşme ile bilgi teknolojilerine güçlü bir şekilde yatırım yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :