Çolpan İlhan'ın vefatı

Çolpan İlhan'ın vefatı

İlhan'ın ölüm haberini alan sevenleri ve sanatçı dostları, Nişantaşı'nda bulunan evine taziye ziyaretinde bulundu

Geçirdiği kalp krizi sonucu 78 yaşında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan'ın ölüm haberini alan sevenleri ve sanatçı dostları evine taziye ziyaretinde bulundu.

İlhan'ın Nişantaşı'nda bulunan evine gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, taziye ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Çolpan Abla'yı kaybettik. Ani oldu gerçekten, üzgünüz" dedi. 

Çolpan İlhan'la aralarında güzel bir ilişki olduğunu, en son Sadri Alışık'ın anma töreninde bir araya geldiklerini ve duygusal anlar yaşadıklarını kaydeden Hazinedar, şunları söyledi:

"Çolpan İlhan, Muhsin Ertuğrul ekibinin, döneminin, ekolünün son temsilcilerinden birisiydi. Yani Sadri Alışık'ın eşi olmasının ötesinde bir tiyatro ekolünün de aslında önemli bir ismidir. Allah rahmet eylesin. Alışık Ailesi'ne Allah'tan rahmet ve başsağlığı diliyorum. Sanat dünyasının da başı sağolsun."

- "Kalp yetmezliği vardı ama beklemiyorduk"

İlhan'ın torunu Sadri Alışık da "Annemizi, ustamızı, ailemizin onurunu kaybettik. Hiç beklemediğimiz, ani gelişen bir olayla bugünü yaşıyoruz. Kalp yetmezliği vardı ama beklemiyorduk" dedi.

Oyuncu Seray Sever de, "Beraber vakit geçirdiğim, anne gibi gördüğüm, sizler için duayen, benim için aileden biriydi" ifadelerini kullandı.

Manken ve oyuncu Azra Akın ile Arzum Onan da İlhan'ın ailesine taziyelerini iletti. 

- Tören Muhsin Ertuğrul Sahnesinde

İlhan için pazar günü Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören gerçekleştirilecek. İlhan'ın cenazesi aynı gün öğle namazına müteakip Teşvikiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda eşi Sadri Alışık'ın yanına defnedilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı